Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno na klubu

Plenković HDZ-ovcima: Ako o lex Agrokor mislite suprotno od Vlade, zadržite to mišljenje za sebe

alvarez plenković
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/2
09.04.2017.
u 21:30

U vodstvu Kluba zastupnika pak kažu da je amandman pisan u srijedu navečer nakon 22 sata i to baš u Klubu zastupnika

Vlada Andreja Plenkovića suočena s krizom u Agrokoru našla se u jednoj od najtežih i najizazovnijih situacija. Ni donošenje lex Agrokor nije prošlo posve glatko. Taj je zakon izglasan u četvrtak u Saboru, a u petak je stupio na snagu. Donošenju zakona prethodilo je usvajanje još četiri amandmana, od kojih je najvažniji onaj prema kojem banke nakon aktiviranja zakona, odnosno pokretanja postupka izvanredne uprave i u slučaju stečaja koncerna imaju pravo prioriteta u naplati kredita koje su plasirale koncernu. Taj je amandman usvojen kao prijedlog Kluba zastupnika HDZ-a, iako se pojedini HDZ-ovi zastupnici žale da o tom amandmanu nisu imali pojma.

Premda im je jasno da nijedna banka u ovoj kriznoj situaciji Agrokoru ne bi plasirala kredite bez tog amandmana, smatraju da se premijer Andrej Plenković ipak na neki način ogradio od tog amandmana, zbog kojeg ga proziva oporba, i prevalio ga na Klub zastupnika. U vodstvu Kluba zastupnika pak kažu da je amandman pisan u srijedu navečer nakon 22 sata i to baš u Klubu zastupnika, da je na njemu radila potpredsjednica Vlade Martina Dalić, da je bio prisutan i premijer Plenković te vodstvo Kluba kao i pravnici HDZ-ova Kluba.

Objašnjavaju da bi se izgubio još jedan dan na raspravu u Saboru da je taj amandman predložila Vlada, a ne Klub te da bi zastupnici HDZ-a, da su ostali u Saboru tu srijedu do kasno navečer umjesto što su otišli kući, za amandman znali. Odbacuju da je premijer odgovornost za amandman prebacio na Klub zastupnika. I na Klubu zastupnika HDZ-a u četvrtak ujutro, uoči glasanja u Saboru, bilo je burno. No premijer Plenković, doznajemo, zastupnicima HDZ-a navodno je rekao da, ako imaju mišljenje o lex Agrokor suprotno mišljenju Vlade, u raspravi uoči glasanja mišljenje zadrže za sebe.

>>Lex Agrokor na “ho-ruk– posljedice će se vidjeti tek kasnije

>>Banke spremne financirati Agrokor pod uvjetima "lex Agrokora"

Komentara 68

Avatar SviSmoHrvati
SviSmoHrvati
22:18 09.04.2017.

Premijeru hvala vam na sjednici vlade u Vukovaru. Danas je gradonačelnik javno priznao da ste ga prevarili. Ništa što ste obećali niste nam uradili uvalili ste nas samo u jos vece probleme sa ovim Agrokorom i vi i Todorić kome ništa nije sveto drzao je Vupik u iskoristio ono malo resursa da kune uložio nije. Podupirem stav gradonačelnika Vukovara koji je rekao da ga vlada vuče za nos i namjerno stopira gradnju tvornice drveta iako je Spacvanski bazen najveci hrasta lužnjaka naš najveći resurs uz Dunav i plodnu zemlju. Netko namjerno stopira projekt da bi se samo sirovine izvozile a ne pravio gotov pr. u Hrvatskoj. Vukovarci kao sto je kazao Penava uskoro izlaze na ulice ako nesto ne uradite za nas grad koji nestaje ! Hrvatski narode da znas da Vukovar nije niti obnovljen mediji ne govore istinu i to je danas javno izneo Penava svaka mu cast iako vjerujem da mu prijeti iskljucenje iz HDZ zbog suprotstavljanja ljudi budite uz mrtvi Vukovar ovo je neizdrzivo, sto prije rata 2. po dohotku u SFRJ sad smo mi neznalice ili lijeni e nece biti gospodo u Zagrebu.

OV
Ovozemaljski
22:14 09.04.2017.

To je zakon koji ne rijesava apsolutno nista, nazalost. Drzava je morala stati na stranu dobavljaca, jer kako to da drzava tog istog dobavljaca ovrsuje radi 1000kn, a on nema nikakva prava kad se njemu duguje?

HR
hrza
06:53 10.04.2017.

A što ćemo ako 90% naroda misli suprotno od vlade???????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije