Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antonio Alvarez III.

Banke spremne financirati Agrokor pod uvjetima "lex Agrokora"

antonio alvarez
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
06.04.2017.
u 14:02

Kompanija razmatra sve raspoložive mogućnosti, rekao je Alvarez

Glavni izvršni direktor za restrukturiranje Agrokora Antonio Alvarez III. izjavio je u četvrtak, nakon sastanka s članovima koordinacijskog odbora banaka, kako su banke spremne financirati operativno poslovanje i operativne financijske potrebe koncerna, pod uvjetima prioriteta prema "lex Agrokoru".

Alvarez je u izjavi novinarima u Agrokoru rekao kako se sastao sa svim članovima koordinacijskog odbora banaka, uključujući Erste banku, Intesa San Paolo (PBZ), Raiffeisenbank, Sberbank, Unicredit (Zagrebačka banka) i VTB banku. 

– Oni nastavljaju podržavati daljnje poslovne operacija grupe kao i sve druge doprinose, posebno zaposlenika i dobavljača tijekom ovog izrazito neizvjesnog razdoblja. Oni jednoglasno izražavaju podršku i namjeravaju financirati operativno poslovanje i operativne financijske potrebe grupe pod uvjetom prioriteta prema novom Zakonu izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja, koji je upravo izglasan u Hrvatskom saboru – rekao je Alvarez. 

Dodaje kako to moraju potvrditi i kreditni odbori tih banaka, "koji su upravo u ubrzanom procesu". 

"Oni zajedno sa svojim savjetnicima neprestano i kontinuirano surađuju s mojim timom i našim savjetnicima kako bi se našlo konačno rješenje. Ujedno kompanija razmatra sve raspoložive mogućnosti. Pripremamo se kako bi pronašli konačno rješenje", poručio je Alvarez. 

Hrvatski sabor u četvrtak je većinom glasova donio Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za državu, u javnosti nazvan 'lex Agrokor'.

>> Alvarez uputio poruku zaposlenicima: Spasimo Agrokor zajedno!

>> Sve je jasnije da se standstill neće dogoditi, morat će se primijeniti 'lex Agrokor'

Ključne riječi

Komentara 28

NO
nonasur
14:22 06.04.2017.

Odlično! Samo da se uhljebi iz hdzsdp-a ne upetljaju i sve će biti u redu.

RP
rpzagreb
14:29 06.04.2017.

Jedino inozemni stručnjaci i dogovor banaka mogu eventualno poboljšati postojeću situaciju. Iz toga procesa treba eliminirati sve naše državne stručnjake i političare i držati ih što dalje jer svoju nam stručnost, rezultate i ne/sposobnost detaljno dokazuju već godinama.

DU
Deleted user
15:31 06.04.2017.

Sve u svemu, kako god se okrene, stanje nije nimalo obećavajuće ni ohrabrujuće. Dični gospo'n vlasnik Todorić Ivek i njegov vrli "menadžment" (sve navodno neprijeporni stručnjaci i čak bogomdani genijalci) skuhali su gorku u neoprobavljivu poparu od koje će nam godinama trnuti zubi i okretati se želudac. A kaj se tiče toga Alvarez Tončeka III. i ekipe mu, već za tjedan-dva shvatit će srž stvari i pobjeći glavom bez obzira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije