Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer u Dubrovniku

'Europska komisija upoznata je s odlukom Vlade za plaće u brodogradilištima'

Premijer Plenković obišao radove na projektu Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/12
31.08.2018.
u 16:12

Plenković je istaknuo kako Vlada nastoji pronaći rješenje o svim ključnim temama, bez obzira na to jesu li u programu Vlade ili nisu

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izjavio je u Dubrovniku kako je Europska komisija obaviještena o odluci Vlade RH kojom je omogućena plaća radnicima „Uljanika“ i „3. maja“.

Plenković je istaknuo kako Vlada nastoji pronaći rješenje o svim ključnim temama, bez obzira na to jesu li u programu Vlade ili nisu.

„Baš kao što sam im rekao na sastanku prije nekoliko dana, radnici Uljanika i 3. maja dobili su plaće“, rekao je Plenković.

Plenković je komentirao mađarsku odluku o neizručenju Zsolta Hernadija Hrvatskoj unatoč odluci Europskog suda riječima kako nadležno ministarstvo još uvijek nije dobilo službenu dokumentaciju.

„Kad dobijemo dokumentaciju, reagirat ćemo sukladno zakonu i zaštiti hrvatskih interesa“, izjavio je Plenković.

Premijer nije htio dati komentar na jučerašnji intervju Ivice Todorića na Novoj TV.

U kontekstu projekta izgradnje Pelješkog mosta, najavio je jačanje suradnje s NR Kinom.

„Projekt izgradnje Pelješkog mosta promijenio je odnos i pogled Kine prema Hrvatskoj. Iduće godine imat ćemo veliki sastanak u Hrvatskoj na razini premijera – kineskog te još šesnaest iz srednje i istočne Europe. Bit će to prilika i za bilateralni susret. Otvorili smo veliku novu komunikaciju“, istaknuo je premijer.

Osvrnuo se i na rezultate turističke sezone, ocijenivši je ''jako dobrom'' te ''još jednom rekordnom''.

„Očekujemo oko 4 do 5 posto više noćenja i dolazaka. Time smo premašili naše projekcije. Možemo očekivati 19 milijuna turista i 105 milijuna noćenja. To je za Hrvatsku golemi broj. Vjerujem da ćemo ostvariti i veće prihode, zahvaljujući investicijama u turizmu, prošle godine od milijardu, a ove 840 milijuna eura. Bitno je raditi na održivosti ponude“, zaključio je Plenković.  

Komentara 24

BA
barbaizamerike
16:32 31.08.2018.

Oprez sa Dankom Koncarom da nebude opet Sanadera Vidosevica Todorica Mamica Prodanovica Nobila jer je sve to cudno i njihovi susreti sa ostacima vojne tajne sluzbe KOS

AN
Antiflašist
16:32 31.08.2018.

Milijarde kuna bez ikakve KONTROLE, dali ste 30 milijardi kuna a nitko nije nista kontrolirao, pa to je čisti KRIMINAL, Vjesala bi trebala raditi 0-24.

TH
than
16:59 31.08.2018.

Sva sreća pa smo to privatizirali inače bi država morala bankama garantirati novcem poreznih obveznika (kao što je to i do sada radila). Hmmm. Ček malo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije