Naslovnica Vijesti Hrvatska

Neprihvatljivo nam je da je Jakovčić primao novac od firme jer je to izravan sukob interesa

- Pametno mora odlučiti koji je njihov stav prema Istri, koju u svojoj podjeli Hrvatske ne vide kao zasebno regiju, što je nama, naravno neprihvatljivo
31. kolovoza 2018. u 11:47 9 komentara 594 prikaza
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nakon svih događanja vezanih uz Uljanik razgovarali smo o poziciji Ivana Jakovčića kao kandidata za europske izbore, to je tema koju ćemo prvo riješiti u IDS-u, a onda ćemo se dalje dogovarati s partnerima, priopćio je u petak predsjednik IDS-a Boris Miletić, reagirajući na odluku stranke Pametno da prekine suradnju s IDS-om u stvaranju "Amsterdamske koalicije" zbog uloge Jakovčića u zbivanjima oko Uljanika.

Pula: prosvjed radnika Uljanika Nino Raspudić Hoće li s Uljanikom konačno potonuti i IDS?

Pametno je objavilo da prekida suradnju s IDS-om jer oko "važnih društvenih događaja i pojava ne može pristati na kompromise". Neprihvatljivo nam je da je Ivan Jakovčić primao novac od firme u vlasništvu Danka Končara, jer je to izravan sukob interesa, poručili su.

"Isto kao što se mi moramo odrediti prema tom pitanju, tako Pametno mora odlučiti koji je njihov stav prema Istri, koju u svojoj podjeli Hrvatske ne vide kao zasebno regiju, što je nama, naravno neprihvatljivo", ističe Miletić u reakciji.

radnici iscrpljeni Radnici 3. maja i dalje čekaju obećane plaće, blokirali sve izlaze

U svakom odnosu postoje neke kompleksne teme koje partneri moraju riješiti ako misle nastaviti. Ne znam zašto su odlučili istupiti medijski kad smo u stalnom izravnom kontaktu. Valjda su procijenili da kao i mnogi drugi, mogu na teškoj situaciji s Uljanikom dobiti koji poen, ocjenjuje Miletić.

"Žao mi je zbog toga. Iako dijelimo iste vrijednosti, očito ne dijelimo isto kulturu dijaloga. Šteta, jer mislim da Hrvatskoj treba jaka i konstruktivna liberalna opozicija koja će se na pravi način suprotstaviti HDZ-u koji iz dana u dan radi sve veću štetu.  A IDS će vezano uz Ivana Jakovčića sigurno donijeti ispravnu odluku. I to brzo", poručio je Miletić.

>> 'Kada sjednu plaće na račune radnika prekidamo štrajk'

1 / 87
Uljanik
Oftalmologija
PROMO
Dosta vam je da vam pada mrak na oči? Doznajte koje sve probleme s vidom možete riješiti u Zagrebu

A1 izdvaja za Vas

  • Gustirna:

    O jakovcicu i njegovom gazdi koncaru fjnski mediji vec davno pisu...ali kako su to njihovi pajdasi udbotalibanski novinari nisu imali pojma da se o tome pise u finskoj...narocito ne jugokomunisticko udbaska hina...)

  • Gustirna:

    Dok je njihovog jugokomunistivkog dorha istrijotski drogerasko fojbaski ids-ovci mogu krasti fo besvjesti...ali i jugokomunistickom forhu ce doci kraj..cim padnu pupovac i plenki

  • bugatti:

    Baci bombu goni bandu preko izvora...💣💣💣