Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U FRANCUSKOJ

Plenković čestitao Macronu na pobjedi: 'To je dobra vijest za Francusku, EU, ali i Hrvatsku

Andrej Plenković i Emmanuel Macron dali su izjave nakon sastanka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.04.2022.
u 20:59

Macron je, po projekcijama, u nadmetanju s krajnjom desničarkom Marine Le Pen u drugom krugu izbora osvojio oko 58 posto glasova

Pobjeda Emmanuela Macrona na francuskim predsjedničkim izborima dobra je vijest za Europu, Francusku i Hrvatsku, objavio je hrvatski premijer Andrej Plenković u nedjelju navečer na Twitteru. 

"Iskrene čestitke predsjedniku Macronu na jasnoj pobjedi na predsjedničkim izborima", napisao je Plenković.

"To je dobra vijest za Francusku, za Europu i za hrvatsko-francusko strateško partnerstvo i nastavak jačanja naših bilateralnih odnosa", naglasio je. 

Emmanuel Macron (44), u nedjelju je postao prvi francuski predsjednik kojemu je pošlo za rukom osvojiti drugi mandat u proteklih 20 godina, otkako je to ostvario Jacques Chirac 2002. godine. 

Macron je, po projekcijama, u nadmetanju s krajnjom desničarkom Marine Le Pen u drugom krugu izbora osvojio oko 58 posto glasova. 

Plenković i Macron potpisali su u studenome prošle godine, za vrijeme posjeta francuskog predsjednika Hrvatskoj, Sporazum o strateškom partnerstvu koji će dodatno ojačati odnose službenih Zagreba i Pariza. Poseban element toga bilo je potpisivanje kupoprodajnog ugovora o hrvatskoj kupnji francuskih zrakoplova Rafalea.

>> VIDEO Macron položio vijenac na Spomeniku domovini

Komentara 1

MI
mile88
21:51 24.04.2022.

za hr bi najbolje bilo da se kompletna vladajuća garnitura zamijeni sa nekim sposobnijim ljudima, ovi nas vode u sigurnu propast,gorivo skoro najskuplje u Europi,hrvatski proizvodi skuplji u hrvatskoj nego u Europi,a standard ubijedljivo niži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije