Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plaža na Mljetu onečišćena fekalijama, kupanje se ne preporučuje

Rezultati analize mora na plaži Polače na otoku Mljetu prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli
07. kolovoza 2014. u 17:49 1 komentara 1277 prikaza
Polače
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne preporučuje se kupanje na plaži u Polačama na otoku Mljetu, obavijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, tijekom šestog ispitivanja mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije 2014. godine, rezultati analize mora na plaži Polače na otoku Mljetu, uzorkovanog ovog utorka, "prelaze granične vrijednosti za mikrobiološki parametar Escherichia coli".

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje NN73/08 čl.23. i 24. uzorkovanje će se ponavljati do prestanka onečišćenja, a građanima se preporučuje da se ne kupaju do daljnjih obavijesti.

Inače, i u kolovozu 2010. godine bilo je utvrđeno da je plaža u Polačama onečišćena fekalnim vodama, zbog čega je također bilo preporučeno da se u njoj ne kupa.

>> Na odlagalište u Polači navodno ispuštene fekalije, ali prijave nema

>> Na Dugom otoku demantiraju da je i do njih stigao otpad iz Albanije

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • tanovitski.alexei:

    Isto tako radi kolektor bez ikakvih dozvola!! u kanalu prema nacionalnom parku Kornati na otoku Pasmanu u mjestu Gladusa i nitko ne reagira, iako fekalne vode cure svakodnevno ukljucujuci i praznike. Sramotno.