Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo onečišćenje?

Na Dugom otoku demantiraju da je i do njih stigao otpad iz Albanije

otpad, smeće, pelješac, mljet (1)
Grgo Jelavić/PIXSELL
07.12.2010.
u 13:02

Iz Županije tvrdili da je onečišćena jedna od najljepših plaža Saharun, a iz Općine to demantiraju.

Na kolegiju u Zadarskoj županiji rečeno je u utorak ujutro da je otpad najvjerojatnije iz Albanije, koji je nedavno onečistio plaže na Mljetu i Pelješcu, nošen jugom stigao i do obala Dugog otoka. Tvrdilo se da je onečišćena je jedna od najljepših plaža Saharun te da će sanaciju onečišćenja početi čim se vrijeme stabilizira.

No, načelnik Općine Sali Zoran Morović tvrdi da je riječ o dezinformaciji.

– Nakon napisa o onečišćenju poslali smo djelatnika komunalnog poduzeća koji živi u neposrednoj blizini plaže i on nas je izvijestio da nema nikakva velikog onečišćenja, odnosno velike razlike nego inače kada jugo donese nešto plastične ambalaže – rekao je nam je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

Ipak, ravnatelj zadarske javne ustanove za zaštitu prirode Mirko Đindić tvrdi da je otpad, i to najviše medicinski, stigao i do obala Dugog otoka.

– Pronašli smo otpad koji je nošen jugom stigao iz Albanije do obale Dugog otoka. Osim medicinskog otpada ima i plastične ambalaže, a na sreću nije riječ o velikim količinama kakve su stigle do Mljeta i Pelješca – rekao nam je Mirko Đindić. 

Ključne riječi

Komentara 25

MA
MagicSerb
13:34 07.12.2010.

Pa što hrvatska vlada ne pošalje volontere u Albaniju da skupljaju šiptarsko smeće, tj ne dozvole mu ulaz u Jadran? I onako su Šiptari najveća hrvatska braća na Balkanu. Red bi bio da zajedno skupljaju smeće.

AA
aaaaaaaaaaaa
13:38 07.12.2010.

Sto ce albancima deponiji. Oni smece bacaju u more.Lijepa nasa ,prljava nasa domovino!

DU
Deleted user
13:30 07.12.2010.

Što radi naša vlada i MVP ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije