Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Playboyev reporter: Bad Blue Boysi su najgori i najžešći huligani na svijetu

22.12.2008.
u 16:06

“Kako je teško biti nogometni navijač kad se jadno igra, u lošim uvjetima, a domaća momčad još i gubi, najbolje pokazuje vječni derbi između Dinama i Hajduka. U prvom poluvremenu Hajduk u Zagrebu vodi s 1:0 i Denis je bijesan, uzima megafon i urla: Bjelopolje! Tisuće grla spremno odgovara: Bjelopolje!”

Sjeme zla u N. Zagrebu
Tako svoje dojmove o Dinamovim navijačima počinje Playboyev reporter u priči koja je objavljena na pet stranica, i na portalu jednog od najuglednijih i najčitanijih njemačkih magazina Focus.

“Dinamovi navijači Bad Blue Boysi slove za jedne od najgorih huligana na svijetu. Susreli smo se s njima na stadionu”, uvodi njemačke čitatelje u našu navijačku problematiku njemački reporter.

“Bjelopolje je tajni kod koji dešifrirati znaju samo najžešći Dinamovi navijači na južnoj tribini, upleteni u nedavni žestoki obračun u tom selu kada su BBB zaskočili splitske navijače okupljene u navijačku skupinu Torcidu.”

- Bio je to masakr - pohvalio nam se vođa Dinamovih navijača Denis, 33-godišnjak koji se ne povlači niti u jednoj situaciji, pišu Nijemci.

– Nadam se da ćemo večeras nekoga od njihovih dohvatiti. Ne smije nedjelja proći bez toga – upozorava sve nabrijaniji Denis, koji mora braniti čast najgorih huligana na svijetu, kako ih se doživljava. BBB su mješavina engleskih i talijanskih huligana, kaže reporter. Dok Englezi loču i izazivaju, Talijani su poznati po pirotehnici i pjesmama koje ništa ne može utihnuti.

“Napadaju svakoga tko se usudi ući na njihov teritorij, a izvorište navijačkog zla je u Novom Zagrebu gdje mladi momci nemaju nikakvu perspektivu. Radi se o skupini koja je organizirana kao paravojna formacija”, zaključuje njemački reporter.

Dalje opisuje izgubljene mladiće koji u lokalnim birtijama u prizemljima visokih novozagrebačkih zgrada trate svoje vrijeme. Nijemci podsjećaju i na napad Zvonimira Bobana na milicajca 1991. godine, prije nikad odigrane utakmice s beogradskom Crvenom zvezdom, kao da pokušavaju izvore nasilja pronaći u tom Bobanovu činu.

Torcida kopa jame
Na kraju članka, nakon cjelodnevnog druženja s navijačima i njihovim vođom, autor zaključuje da Boysi nakon što Dinamo gubi s 0:2 od najvećeg protivnika, tek tada počinju navijati punim žarom. Njemački reporter kaže da su samo za vrijeme srpske agresije na Hrvatsku BBB i Torcida bili u primirju, ali da su nakon toga postali “neprijatelji za cijeli život”. Nijemci napominju da i Torcida nije ništa bolja, te navodi primjer iz njezina bogatog repertoara kada je svojim miljenicima nakon nekoliko izgubljenih utakmica zaprijetila kopanjem grobnih jama na Poljudu.

Ipak reporter je Boysima odao i priznanje. Citirao je Mohameda al Fayeda, multimilijardera i vlasnika Fulhama, koji je na pitanje kojeg bi igrača iz Dinama najradije uzeo, odgovorio - navijače.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije