Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varljiva jesen

Planirali ste vikend na otvorenom. Provjerite kakvo nas vrijeme čeka

vrijeme 2
PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.09.2021.
u 07:11

Danas će najviša dnevna temperatura na kopnu biti od 15 do 20, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva

U većem dijelu unutrašnjosti u četvrtak ujutro bit će pretežno oblačno, mjestimice s kišom, ponegdje i grmljavinom, a od sredine dana kiša će od zapada prema istoku postupno prestajati pa će biti i sunčanih razdoblja, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije bit će promjenljivo vrijeme, lokalno uz mogućnost ponekog pljuska, najprije na sjeveru, a poslijepodne i u Dalmaciji. Na kopnu će vjetar biti umjeren sjeverni i sjeveroistočni, ponegdje s jakim udarima.

Na Jadranu će puhati umjerena i mjestimice jaka bura, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana s olujnim udarima, uglavnom podno Velebita. Na jugu zemlje će puhati i umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 15 do 20, a na Jadranu i u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 22 do 27 Celzijevih stupnjeva.

Slijede stabilniji dani, pa od nedjelje opet promjenjiviji, uz južinu i topliji

"U petak i subotu stabilnije i većinom sunčano. Bura će na Jadranu oslabjeti, no u nedjelju će zapuhati umjereno do jako jugo s kojim opet dolazi više oblaka, osobito na sjeverni Jadran, gdje je mjestimice moguća i kiša. I na kopnu će do subote prevladavati sunčano, no ujutro i u dijelu prijepodneva mjestimice uz maglu, pa budite oprezni u prometu. U nedjelju će zapuhati jugozapadnjak, dnevna će temperatura osjetno porasti, a u gorju može pasti i malo kiše", prognozirala je za HRT Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Video: Stranac pitao koji je grad u Hrvatskoj najbolji za život: Hrvati nahvalili Osijek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije