Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FACEBOOK, INSTAGRAM...

PITANJE DANA Biste li mogli živjeti bez društvenih mreža?

Ilustracija
Foto: Pixabay/Ilustracija
1/6
06.03.2024.
u 08:54

Mnogi korisnici društvenih mreža jučer su prijavili poteškoće s prijavom na neke društvene mreže te čekali kada će se situacija popraviti

Velik broj korisnika u utorak poslijepodne prijavio je problem s prijavom na društvene mreže Facebook i Instagram. Večernjem listu su se oko 16 sati počeli javljati čitatelji, tvrdeći da nailaze na probleme. 

"Pokušala sam ući i izbacilo me tražeći lozinku. No nakon što je nije prihvatilo, prepala sam se da sam hakirana i nije mi bilo jasno kako jer imam dvostruku razinu sigurnosti", kazala nam je uznemirena Zagrepčanka (36) o padu Facebooka.

Korisnici diljem svijeta, pišu strani portali, nisu mogli pristupiti ni drugim Metinim platformama, poput Messengera i Threadsa. Naknadno se o prekidu rada oglasila i Meta. "Svjesni smo da ljudi imaju problema s pristupom našim uslugama. Sada radimo na tome", rekao je glasnogovornik Mete Andy Stone u objavi na društvenoj mreži X.

VEZANI ČLANCI:

Nešto kasnije, Stone je naveo kako je razlog pada bio tehnički problem. Situacije se polako normalizirala oko 17.30 sati. 

"Ranije danas tehnički problem uzrokovao je poteškoću pri pristupu nekim od naših usluga", napisao je Stone. "Riješili smo problem što je brže moguće za sve na koje je utjecao te se ispričavamo zbog bilo kakvih neugodnosti".

S obzirom na to da su mnogi korisnici društvenih mreža prijavili poteškoće te čekali kada će se situacija popraviti, u anketi u nastavku pitamo vas biste li mogli živjeti bez društvenih mreža.

Komentara 3

Avatar Dražen Katić
Dražen Katić
12:30 06.03.2024.

Jučerašnji "pad sistema" u okviru Meta grupe, u što spadaju Facebook, Instagram, Whatsapp, Messenger i Threadsa uzrokovao je zabrinutost kod mnogih korisnika. Ne koriste svi društvene mreže jedino za zabavu i kraćenje vremena, stoga je ta zabrinutost bila dijelom i opravdana. Mnogi su poslovno vezani svojim tvrtkama i obrtima za korištenje nekih od društvenih mreža. Političke stranke direktno su ovisne o korištenju društvenih mreža. Naš svijet je toliko digitalno umrežen i teži da sve što je moguće digitalizira i dalje umreži. Govori se o digitalnom novčaniku, o digitalnoj putovnici, o digitalnoj osobnoj iskaznici, o digitalnom novcu. U zdravstvu se sve više priča o umreženosti svih naših zdravstvenig podataka u digitalnu formu. Sve to na prvu ruku izgleda fantastično. Sve je digitalno i ne trebamo više ni papir, ni čekati u redu za neki dokumenat, ni nositi raznorazne potvrde od jednog ureda do drugog. Rekli bi smo da je to neki "fantastični svijet"! Ako korak dalje razmislimo i vidimo koje je brige uzrokovao jučerašnji pad sistema koncerna Meta, jasno nam je koliko je taj naš digitalni svijet ranjiv. Jedno dobro hakiranje i sve što smo digitalizirali ruši se ko kula od karata. Jedno dobro hakiranje i pokradeni su svi naši osobi podaci digitalno pohranjeni u raznoraznim institucijama. Pored hakiranja svi zaboravljamo na još jednu digitalnu pojavu koja se razvija zadnjih 40 godina, a to je umjetna inteligencija.

DO
doberdedec
11:37 06.03.2024.

Itetako, i nemam ih i nisam ni malo zbog toga žalostan. Koliko se samo brakova rasturilo zbog tih društvenih mreža.

ST
sttipe
10:04 06.03.2024.

Imao sam fb profil, na nadimak, po kojem me svi znaju. Nakon jednog sitnog komentara, koji se nekom u hdzu, vjerovatno nije svidio, došao je ZAHTJEV DA SKENIRAM SVOJE DOKUMENTE, I POŠALJEM IH FACEBOOKU!!! (Ili nekom "azijatu" , koji kod njih radi, da isti, s njima, digne kredit s počekom, daleko od moje države, a na moje ime)... 20-30 dana sam svako malo, (automatski, bez mozga) klikao na fejs... Tad sam skužio šta je OVISNOST!!! Duvana sam se ostavio bez velikih problema, ovo je veća ovisnost od duvana, i razornija za pojedinca, tribalo bi ih zabraniti, jer na vrlo negativan način minjaju cila društva!!! Sad imamo 7.5 milijardi špijuna koji prikupljaju podatke za par vlasnika...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije