Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI OGORČENI

Pismo iz Pule u Rovinj putuje i do 14 dana

Poštar
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
31.07.2017.
u 11:23

Poštari pokrivaju sve veća područja jer se natječaji za poštare ne uspijevaju popuniti i mladi brzo odustaju od posla.

Stanovnici Istre pitaju se zašto im pisma i pošiljke poslane na adrese u Istru kasne što nekima stvara probleme pogotovo kada su u pitanju liječnički nalazi i otpusna pisma iz bolnice.

Istrijani tvrde kako im pismo iz Rovinja do Pule putuje i po četrnaest dana. Jedan od razloga zbog koje listonoše usporeno donose pisma je, kako se čuje, i činjenica da pošiljke poslane iz Istarske županije najprije idu u Rijeku, a zatim se vraćaju preko Učke do primatelja, piše Glas Istre.

Iz toga proizlazi da su pisma puno brže stizala u doba poštanskih kočija nego danas. Građani se žale da im pisma dolaze s čak 15 pa i 20 dana nakon datuma otisnutog na kuverti. 

Da se s Hrvatskom poštom nešto grdo dešava, duže od desetljeća znaju brojni žitelji manjih mjesta, posebno u unutrašnjoj Istri, gdje su pozatvarani mnogi mjesni poštanski uredi, ali već neko vrijeme duboka se kriza naveliko osjeća i u gradovima diljem Poluotoka te u velikoj središnjoj palači Pošte u Puli, piše Glas Istre.

Navode i da poštari pokrivaju sve veća područja jer se natječaji za poštare ne uspijevaju popuniti i mladi brzo odustaju od posla.

Komentara 11

Avatar Moodleen
Moodleen
12:35 31.07.2017.

"Stručna" uprava postavljena po političkoj direktivi. Ako u Koprivnici, npr. na pošti na Lenišču, pošaljete pismo u Koprivnicu, ono se prvo šalje u Bjelovar, iz Bjelovara u Zagreb, pa iz Zagreba u glavnu poštu u Koprivnici. I tak 3-4 dana, a pisali ste susedu do vas. Nek koverta malo vidi svijeta, ne?

DU
Deleted user
12:33 31.07.2017.

Od vrucine pokrepali golubovi.

Avatar future Gohan
future Gohan
12:23 31.07.2017.

Sve me podsječa na privatizaciju... nešto što valja i funkcionira, krene se iznutra rušiti, i onda se ponudi privatizacija kao jedini spas.... griješim li?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije