Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U LICI

Pirotehničari su morali pregledati teren da policija provede istragu: 'Izgubljena su dva života'

U okolici Canka stradalo dvoje pirotehnicara
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/12
23.02.2023.
u 18:03

Nikša Bogdanić, načelnik Hrvatskog centra za razminiranje kazao je da je riječ o brdsko-planinskom području Like, udaljenom od naselja gdje je posao razminiravanja trajao već neko vrijeme i gdje nije bio veliki broj pirotehničara na terenu u ovom trenutku

Pogibija dvoje pirotehničara u Lici, na području grada Perušića velika je tragedija, svima nam je jako žao svog toga. Izgubljena su dva života, koliko znamo, žena je prilikom razminiravanja terena naišla na minsko- eksplozivnu napravu i od posljedica njenog aktiviranja na mjestu je preminula. Muškarac je zadobio teške ozljede, hitna je pomoć odmah pozvana, ali je na putu do bolnice u Gospiću preminuo.

Što se točno dogodilo i o kakvim je minsko - eksplozivnim sredstvima točno riječ, bit će poznato nakon što policija provede istragu. No, da bi djelatnici policije mogli izići na teren, kolege pirotehničari morali su pregledati dio terena i osigurazi im pristup kako se ne bi dogodila jpoš veća tragedija. To je protokol po kojem se u ovakvim situacijama postupa. Do okončanja istrage, mi možemo samo nagađati što je uzrokovalo tragediju, obzirom na saznanja koja imamo o tom terenu, pa možemo reći da je vjerojatno možda riječ o protupješačkoj mini, ali može biti i da je riječ i o protutenkovskoj. Sve što bismo sada rekli bilo bi čisto nagađanje, a za tim nema potrebe.

Također, poznato je koja je tvrtka na tom području u procesu razminiravanja, no i oni imaju podizvođače, tako da bi iznošenje nekih detalja koji nisu provjereni samo dodatno otežalo situacija koja je ionako teška i bolna za sve, najviše za obitelji poginulih - kazao nam je Nikša Bogdanić, načelnik Hrvatskog centra za razminiranje i dodao da će sve biti poznato nakon završetka očevida kada će policija objaviti rezultate istrage. Kazao je da je riječ o brdsko-planinskom području Like, udaljenom od naselja gdje je posao razminiravanja trajao već neko vrijeme i gdje nije bio veliki broj pirotehničara na terenu u ovom trenutku.

U okolici Canka stradalo dvoje pirotehnicara
1/12

Najveći posao razminiravanja trenutno se provodi na području Šibensko - kninske županije, obzirom na vremenske uvjete i činjenici da su na tom obalnom području sada bolji uvjeti za posao razminiravanja. U Lici se, dakle, nalazi manji broj pirotehničara - kazao nam je Nikša Bogdanić.

Kako neslužbeno doznajemo, koncesiju za razminiranje terena na tom je području imala tvrtka Zeleni kvadrat iz Dugog Sela, no poginuli pirotehničari bili su djelatnici podizvođača te tvrtke. Poginula pirotehničarka radila je za tvrtku Cor, a preminuli joj kolega bio je dugogodišnji djelatnik tvrtke Tetrazen. Riječ je o Josipi Bošković (35) iz Požege i Igoru Kirinu (44) iz Pitomače.

>> VIDEO Od 1. srpnja trgovinama zabranjen rad nedjeljom: Vlada objavila dokument s detaljima novog zakona


 
Ključne riječi

Komentara 3

JU
juma
19:25 23.02.2023.

Zahvalite se koalicijskim partnerima.

DU
Deleted user
19:11 23.02.2023.

Horor..... Odeš na posao kao svako jutro i nema te više...... Počivali u miru Božjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije