Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINSKA NESREĆA

Tragedija u Lici: Pirotehničar i pirotehničarka smrtno stradali prilikom razminiranja

U okolici Canka stradalo dvoje pirotehnicara
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.02.2023.
u 16:44

U mjestu Čanak u Ličko-senjskoj županiji uslijed minske nesreće smrtno su stradale dvije osobe. Jedna na mjestu, druga na putu do bolnice. Počast poginulima odali su minutom šutnje zastupnici u hrvatskom Saboru

Danas u 13,18 sati Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je dojavu da se u mjestu Čanak, predio Vrlet-Skokovi, prilikom razminiranja minskog polja, dogodila minska nesreća u kojoj je na mjestu događaja smrtno stradala jedna osoba, dok je druga preminula na putu prema bolnici.

- Istina je, stradali su pirotehničarka i pirotehničar, a detalje ćemo znati po obavljenom očevidu. Godinama se ondje radi na razminiranju - rekao je Nikša Bogdanić iz Hrvatskog centra za razminiranje za 24sata.

Neslužbeno doznaju, da je pirotehničarka stradala odmah na radilištu dok su muškarca pokušali reanimirati te ga prevesti čim prije do bolnice u Gospiću, no ozljede su bile preteške te je i on preminuo.

Počast poginulim pirotehničarima odali u Saboru

Minutom šutnje, Hrvatski sabor u četvrtak je odao počast dvjema osobama koje su poginule u minskoj nesreću u mjestu Čanak, u Ličko-senjskoj županiji.

U okolici Canka stradalo dvoje pirotehnicara
1/12

- Upravo sam dobio tužnu vijest da su, prilikom razminiranja područja oko Perušića smrtno stradale dvije osobe koje su obavljale svoj posao - rekao je zastupnicima predsjednik Sabora Gordan Jandroković, pozvavši ih da im minutom šutnje odaju počast.

Sabor je to učinio za rasprave o povjerenju premijeru Andreju Plenkoviću koju je predložilo 33 zastupnika, predvođenih Domovinskim pokretom.

>> VIDEO: Omišalj: Onečišćenje mora u uvali Pesja u blizini LNG terminala

Komentara 4

VJ
vjekoslavkatalina
17:29 23.02.2023.

i u ovakve slucajeve ubrojiti u ratnu odstet

DU
Deleted user
17:01 23.02.2023.

Zna li se možda tko je posijao ta minska polja širom Hrvatske?

BS
Blue_shirt
18:14 23.02.2023.

Samo za info, ovo selo je mjesto izivljavanja u domovinskom ratu i to od strane "komsija" iz susjednih sela. U kojima su od poznatijih prezimena Budisavljevic, Uzelac i da prvo selo do sa 98% komsija koje je pucalo mjesecima (vjerovatno i postavljala minska polja) je od Rade Serbedzije. Neznam sto kaze rade, jel mu znaju rodjaci gdje i tko je ostavljao pastete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije