Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
procedura

Piloti CA godišnje idu na liječnički pregled, ali ne i na psihološko testiranje

Airbus A320,Croatia Airlines
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/2
27.03.2015.
u 07:05

Lufthansa ima jednu od najrigoroznijih selekcija koju prođe 10% kandidata, kažu piloti Croatije Airlinesa

Piloti Croatia Airlinesa jednom godišnje moraju ići na liječnički pregled, no taj pregled ne uključuje i psihološko testiranje, kazali su nam piloti s kojima smo jučer razgovarali.

Taj pregled uključuje kontrolu vida, sluha, krvne nalaze i nalaz urina, EKG... No zato svaki pilot prije nego što se zaposli u CA mora proći vrlo zahtjevno psihološko testiranje koje se sastoji od razgovora sa psihologom te psihotestova. Postupak školovanja i zapošljavanja pilota inicijalni je pregled koji uključuje psihotestove, zatim provjeru znanja engleskog jezika, znanje teorije letenja, a zatim odlazak na simulator.

Naši sugovornici kažu da Lufthansa, koja je vlasnik Germanwingsa, ima jednu od najrigoroznijih selekcija pilota koju prođe svega desetak posto kandidata.

>>Kopilot je namjerno srušio zrakoplov Germanwingsa i ubio 150 ljudi

>>Merkel: Šokirana sam izvješćem istražitelja. To je neshvatljivo

Komentara 10

LO
lojtra1
08:56 27.03.2015.

Nikakav redoviti psiho-test ne može otkriti ovakvog pilota. Isto tako moguće je da "padnete u ruke" takvom vozaču autobusa, isto vam se piše.

JO
jorgovanjorgovan
09:47 27.03.2015.

Svakog pilota i kopilota treba nadzirati jer svasta se desava, jedino bi se tako mogla sprijeciti nesreca

JO
jorgovanjorgovan
10:03 27.03.2015.

treba nadzirati sto rade skim se druze, dali konzumiraju alkohol i droge,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije