Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrt u Sloveniji

Pilot: Vidio sam da svi trče i tada shvatio da je padobranka poginula

Facebook
12.06.2017.
u 22:03

Istranka Marina Matić skakala je iz aviona u skupini s još petero padobranaca na sportskom aerodromu Bovec na sjeverozapadu Slovenije.

Sudbina je htjela da se među padobranima stotinjak padobranaca koliko ih je prošli tjedan nastupalo u skokovima iz aviona na sportskom aerodromu Bovec na sjeverozapadu Slovenije ne otvori upravo onaj Istranke Marine Matić (34), profesorice biologije u talijanskoj Osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzija u Puli.

Svi su se držali za ruke

Ta 34-godišnjakinja iz aviona je s visine od četiri tisuće metara u smrt skočila u nedjelju petnaest minuta nakon podneva. Nije joj to bio prvi skok, izvela ih je desetke, možda i stotine, bila je nositeljica sportske dozvole za skakanje s padobranom, a ovaj put iz aviona je skakala u skupini s još petero padobranaca. Svi oni držali su se za ruke do visine od 1500 metara kada su se otpustili, a na visini od tisuću metara počeli su otvarati padobrane.

Otvorili su se svi osim padobrana Marine Matić. Kada je vidjela da glavni padobran “ne reagira”, odbacila ga je, a na visini od 800 metara automatski se aktivirao mehanizam za otvaranje rezervnog padobrana. On se, prema pisanju slovenskih medija, zbog platnenog užeta koje povezuje padobran i vrećicu u kojoj je pomoćni padobran spremljen u ruksaku, a koje se Marini Matić u padu omotalo oko tijela, nije mogao izvući iz ruksaka, zbog čega je uslijedila tragedija.

Bez komentara u klubu

Pilot Damijan Cehner koji je upravljao avionom iz kojeg je skupina padobranaca u kojoj je bila i Marina skakala, za “Slovenske novice” izjavio je da nije imao pojma što se dogodilo sve dok nije sletio na aerodrom.

– Tada sam vidio da ostali padobranci trče prema mjestu na koje je pala unesrećena žena i shvatio što se dogodilo. Moj je zadatak samo prijevoz, dok je sve ostalo stvar klubova ili pojedinaca koji sami organiziraju i naručuju letove, kao što je to bilo i u ovom slučaju – kazao je Cehner. Matić je prva iskustva u skakanju padobranom stekla u aeroklubu Cumulus, u kojem nisu željeli komentirati događaj, nego su nas uputili na Gorana Ratkajca, jednog od osnivača kluba, koji se u ponedjeljak nije javljao na pozive.

    

Komentara 7

Avatar maxist
maxist
08:59 13.06.2017.

Lijepa žena u najboljim godinama a tako ružna i teška smrt....velika šteta.....

KA
kasuv
22:00 27.08.2017.

što predstavlja ova slika sa pesom lp

PV
prcko.vitamincic
06:14 13.06.2017.

Dok kontinentalna hrvatska nestaje, istrani i dalmatinci uživaju u životu i sportu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije