Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkriven novi detalj

Pilot 'divljao' Boeingom u zraku da bi izbjegao radare!

avion Boeing
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.04.2014.
u 16:53

Istražitelji su pilotiranje nestalim zrakoplovom usporedili s manevrima tipičnima za upravljanje vojnim avionima

Malezijski vojni istražitelji danas su objavili novu informaciju o okolnostima nestanka Boeinga 777 zrakoplovne kompanije Malaysian Airlines koji je posljednji put viđen 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura u Peking.

Ustanovili su da je pilot prije nestanka ''divljao'' zrakoplovom u zraku kako bi pokušao izbjeći radare. Istražitelji su njegovo pilotiranje usporedili s manevrima tipičnima za upravljanje vojnim avionima, piše Daily Mail.

Mijenjao visinu

Boeing je navodno drastično mijenjao visinu leta prije negoli je potpuno iščeznuo s radara. U jednom trenutku letio je na 45.000, odnosno 10.000 stopa iznad predviđene visine da bi se u drugom spustio na visinu od 5000 stopa. Istražitelji su uvjereni da je riječ o taktici za izbjegavanje radara. No, to nije jedini neuobičajeni detalj kojeg su ustanovili. Otkrili su i da je zrakoplov koji je prevozio 239 ljudi letio znatno brže negoli je to bilo predviđeno.

Kopilot i mobitel

Malezijske vlasti danas su i službeno demantirale informaciju da je kopilot nestalog zrakoplova Fariq Abdul Hamid pokušao uspostaviti poziv mobitelom prije nestanka. Još uvijek se nadaju da će australski istražitelji pronaći navodnu crnu kutiju čiji signal u Indijskom oceanu slabi. Australski premijer Tony Abbot ranije je kazao da su istražitelji suzili područje potrage, ali ona još uvijek nije privedena kraju.

>>Potraga nastavljena, ali strahuje se da su baterije u crnoj kutiji prazne

Komentara 8

BO
bosutska
20:25 13.04.2014.

Najjeftinije je okriviti pilota. Sumnja o neispravnosti zrakoplova nesmije se ni pomisliti jer je preskupo

Avatar think pink
think pink
19:18 13.04.2014.

a kako sada odjednom znaju na kojoj je visini letio, a do prije tjedan dana su tvrdili da nema nikakvih podataka o tome gdje je letio nakon "nestanka"??? i kako znaju da je visinu mijenjao da bi "izbjegao radare"? moždažda je jednostavno bio pokvaren i neupravljiv. a osim toga - koje bi radare izbjegavao - pa tamo gdje je pao na tisuće kilometara nema apsolutno ničega, a pogotovo ne radara. a osim toga - pa ni taj pilot nije tako glup da ne bi znao da se boeing ne može "sakriti" od radara letom gore-dolje. a i što bi dobio time što se "sakrije" od radara, ako je već mislio srušiti avion? sve ovo vuče na pokušaj svaljivanja krivice na pilota, radi izbjegavanja plaćanja odštete...

AO
all_or_nothing
19:50 13.04.2014.

odletio je previsoko i sad je u orbiti. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije