Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestali avion

Potraga nastavljena, ali strahuje se da su baterije u crnoj kutiji prazne

avion potraga Malaysia Airlines
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
12.04.2014.
u 09:11

Uobičajeno trajanje baterija u crnim kutijama je oko 30 dana.

Potraga za Boeingom 777 Malaysia Airlines se nastavlja, pet tjedana nakon što je zrakoplov nestao s radara, iako se strahuje da su se u "crnoj kutiji" baterije ispraznile te više ne šalje signale, piše Guardian.

- Iako sa velikom vjerojatnošću vjerujemo da su signali koje smo uhvatili bili iz crne kutije leta MH370, nitko ne može pretpostaviti težinu zadatka koji je ispred nas - kazao je australski premijer Tony Abbott na konferenciji za medije u Pekingu te dodao da vjeruje kako signali iz crne kutije "ubrzano slabe".

Boeing 777 je nestao sa radara ubrzo nakon polijetanja iz Kuala Lumpura 8. ožujka. U njemu je bilo 227 putnika i 12 članova posade, a vjeruje se da se srušio u Indijski ocean. Dužnosnici koji sudjeluju u potrazi uvjereni su kako otprilike znaju poziciju zrakoplova, ali su kazali i da zadnji signal uhvaćen u četvrtak nije bio sa nestalog zrakoplova. Uobičajeno trajanje baterija u crnim kutijama je oko 30 dana. U zadnjih 24 sata nije zabilježen niti jedan signal crne kutije u potrazi u Indijskom oceanu.

>>Svi putnici nestalog aviona su živi i zatočeni u Afganistanu?

>>'Uvjereni smo da su signali povezani s nestalim Boeingom 777'

Komentara 1

PL
@ploto@
12:03 12.04.2014.

Piši kući propalo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije