Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorio ured

Picula: Vjerujem da će A. Kolarić iskoristiti pravo na žalbu

Tonino Picula otvorio ured u Zagrebu (1)
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/8
20.09.2013.
u 12:23

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu, prilikom otvaranja svoga ureda u Zagrebu komentirao je natezanje Zorana Milanovića i Europske komisije oko 'lex Perkovića' te izbacivanje iz stranke Aleksandre Kolarić.

Tonino Picula, zastupnik u Europskom parlamentu prilikom otvaranja svog ureda u Zagrebu komentirao je natezanje Zorana Milanovića i Europske komisije oko ''lex Perkovića'' te izbacivanje iz stranke Aleksandre Kolarić.

Picula kaže da  je sretan jer izlazimo iz ove situacije koju je izazvao ''lex Perković'' jer ovo nije bilo dobro za Hrvatsku. Podsjetio je kako Milanovića zna više od deset godina te, ako je u nešto siguran, jest to da je premijer potpuno proeuropski orijentiran. ''Drago mi je da je na sjednici Vlade rekao kako se ne misli kockati sa sudbinom države i nadam se da će Bruxelles čuti ovu poruku'', rekao je Picula.

''Drago mi je da postoji stav Europske komisije da se ne ide do kraja, da se ne ide odmah sa sankcijama te, srećom, ima mjesta za pregovore. Što se tiče podjele po strankama u Europskom parlamentu, ona postoji u određenoj mjeri, ali i socijalisti i pučani drže da se principi moraju poštovati. Podsjetit ću na riječi Hannesa Swobode, koji je toliko toga učinio za Hrvatsku, koji je rekao da Hrvatska mora poštovati potpisano, ali i da je EK postupila prebrzo. I mislim da će te razlike nestati brzo, ako je točno da ćemo 1. siječnja ukloniti prepreku'', poručio je Picula u svom zagrebačkom uredu koji će od ponedjeljka biti otvoren svim građanima..

Nekadašnji ministar vanjskih poslova u Vladi u kojoj je glasnogovornica bila Aleksandra Kolarić te koja je jučer izbačen iz stranke zbog komentara na portalu Index.hr rekao je da nije bio na sjednici na kojoj je donesena odluka o izbacivanju te da bi više volio znati o tome.

''Aleksandra Kolarić sada ima pravo žalbe i ja vjerujem da će je iskoristiti. Citirao bih ovdje Ivicu Račana koji je govorio 'čovjek je stil'. Ona mora znati da će neki prihvatiti njezin stil, ali i da neki neće'', rekao je Picula.

Na pomolu rješenje: Izmjene 'lex Perković' od 1. siječnja 2014.?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije