Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Čestitam Ruži'

Picula: U SDP-u moramo utvrditi tko je odgovoran za ovakav rezultat

Tonino Picula
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
26.05.2014.
u 18:53

- Što se tiče rezultat liste na kojoj sam bio i stranke, ne mogu biti zadovoljan jer očekivao sam bolji rezultat - rekao je Picula.

SDP-ov eurozastupnik Tonino Picula, koji je osvojio najviše preferencijalnih glasova na jučerašnjim izborima, u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo kazao je da nije zadovoljan rezultatima SDP-ove liste.  

- Želim čestitati pobjednicima ovih izbora, koaliciji koju je predvodio HDZ. Njihov rezultat je doista ozbiljan i odraz jedne zaslužene pobjede i dobre pripreme. Čestitam i svima koji su izabrani s te liste na temelju preferencijalnih glasova, posebno gospođi Ruži Tomašić - kazao je Picula dok je pored njega u studiju sjedio HDZ-ov eurozastupnik Andrej Plenković.

"Ne želim ovdje pred kamerama locirati odgovornost"

- Što se tiče rezultat liste na kojoj sam bio i stranke, ne mogu biti zadovoljan jer očekivao sam bolji rezultat jer smo kao stranka doista proeuropskog profila. Možda nismo uspjeli nametnuti europske teme u kampanji na pravi način. Ostaje nam da u stranci na pravi način analiziramo što se zaista dogodilo - kazao je Picula i zapitao se da su možda izgubili "ove izbore i prije nego je kampanja krenula".

Na pitanje tko je kriv za takav rezultat, Picula je kazao da će se "sigurno ta odgovornost morati ustanoviti". - Ja ovdje odgovornost ne želim pred kamerama locirati. Svaka ozbiljna stranka i kad pobjedi, a pogotovo kad ne uspije u onome što je htjela, mora unutar sebe pogledati o čemu se zapravo radi - kazao je Picula koji je zadovoljan sa svojim rezultatom.

"Ostvarili smo sve svoje ciljeve"

I HDZ-ovac Andrej Plenković je čestitao svima koji su izabrani na jučerašnjim izborima te je kazao da je ovaj puta izlaznost "ipak bila bolja nego lani" usprkos tragediji sa poplavama u Slavoniji. - Jasno da je HDZ zadovoljan svojim rezultatom. Ostvarili smo sve svoje ciljeve. Šest mandata, od 11. Jednaki broj kao i lani na manji broj zastupnika. Četiri zastupnika HDZ-a od 11, što je individualno najviše kao stranka - naglasio je Plenković.

O svom rezultatu je kazao kako zastupnici HDZ-a "nisu vodili individualnu kampanju". - Cilj nam je bio kolektivni uspjeh, mi smo to odradili. Čestitam i kolegici Tomašić, ako i Piculi na njihovim rezultatima - kazao je Plenković.  

>>HDZ: Ova koalicija nije alternativa već buduća vlast u Hrvatskoj; Komadina: Svaki izbori su poruka i pouka

>>Picula umjesto u Stožeru rezultate dočekao u svom uredu

Komentara 22

DU
Deleted user
19:50 26.05.2014.

Cestitke gospodinu Piculi na njegovom izbornom rezultatu,ali i na pristupu prema konkurentima. Kombinacija Stier-Picula mi se izuzetno dopala u onoj zajednickoj akciji. Dakle,moze se kad se hoce.

KA
kafka
19:56 26.05.2014.

Smiješan je komentar o tome da nečiji birači nisu izašli na birališta. Oni koji nisu izašli nisu ničiji birači - zato i nisu izašli. Može se samo govoriti o potencijalnim biračima neke od ponuđenih političkih opcija koji su upravo svojim neizlaskom rekli što misle o svom eventualno mogućem izboru - nisu bili dostojni tog glasa! .

A9
AAA-999
18:58 26.05.2014.

U demokratskoj državi partija ne bi dobila ni jedan glas. Samo zahvaljujući masonom pranju mozga i medijskoj blokadi kukurikavci nisu na ništici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije