Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezaustavljivo

Picula: I drugi će sada poći putem Škotske

Tonino Picula
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
19.09.2014.
u 21:52

Razlika od 10 posto daje unionistima snažan legitimitet, rekao je Plenković

Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu Tonino Picula (SDP) i Andrej Plenković (HDZ) komentirali su škotski referendum.

– Prostor EU politički je izuzetno dinamičan, što pokazuje i škotski referendum. Činjenica je da proces (na razini EU, nap. a.) nije zaustavljen jer postoje i druge regije koje žele poći putem Škotske. To je nezaustavljivo – rekao je Picula. Napomenuo je da je referendum o neovisnosti Škotske srećom bio samo “bitka kutijama”, a da bi zahtjevi za odcjepljenje u nekim drugim državama mogli biti popraćeni velikim društvenim potresima i gospodarskim lomovima.

– Razlika od 10 posto daje unionistima snažan legitimitet. Sada očekujem da Cameron, britanski premijer i vođa konzervativaca, i Miliband, vođa laburista, ispune obećanje i prenesu veće ovlasti na Edinburgh – rekao je Andrej Plenković.

>> Škotska ostaje u V. Britaniji! Britanski premijer: Škoti će dobiti veće ovlasti

>> Hoće li Škoti pokolebati i druge separatiste u težnji za neovisnosti?

Komentara 9

ČI
čijismo
09:45 20.09.2014.

a šta bi ti tonino :) ti bi istru pripojil talijanima izdaico talianska žabarska ,,, joj ko vas nezna ..........

XA
xaron
08:28 20.09.2014.

Preplaceni zgubidani, vaše mišljenje nikoga ne interesuje. Nije jasno zašto ih VL stalno forsira..

AU
autoritet
00:42 22.09.2014.

Male ideje i veliki narodi - sve što se u Europi događa veliki je Tuđman u knjizi predvidio prije puno desetljeća. E sad, usporediti političara Tuđmana i gospodu Piculu i Plenkovića... Ne, ipak neću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije