Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lero seli u Lipik

PGS uputio otvoreno pismo upravi Podravke i premijerki Kosor

Podravka
ARHIVA VL
22.10.2010.
u 13:59

PGS zanima tko je takvu odluku donio, koji su motivi i pitaju kakva je razlika između čovjeka koji izgubi posao u Lipiku ili Rijeci.

Članovi Mlade Rijeke PGS-a zabrinuti su za budućnost mladih u vremenu kada broj nezaposlenih stalno raste. U odnosu na rujan 2009. kada je bilo 14.475 nezaposlenih, u istom razdoblju ove godine nezaposlenost je u Primorsko-goranskoj županiji narasla za 16 posto, odnosno na 16.839 nezaposlenih, od čega je u gradu Rijeci nezaposlenih 12.000, kazali su.

Mladi pegeesovcise pitaju se gdje će se zaposliti nakon završene srednje škole ili fakulteta. Ističu kako je trenutačno najtraženiji posao trgovačkog demonstratora koji u trgovačkim centrima kupcima promotivno nudi različite sireve i instant juhe!

U PGS-u su zabrinuti i za sudbinu Lera čiji će pogoni, kako je najavljeno, preseliti iz Rijeke u Lipik, zbog čega su, kazao je danas na susretu s novinarima Nikola Ivaniš, predsjednik Kluba vijećnika PGS-a u Gradskom vijeću Grada Rijeke, poslali otvoreno pismo upravi Podravke i predsjednici Vlade Jadranki Kosor.

U pismu, između ostaloga, pitaju “kako je moguće da nakon nekoliko godina od preuzimanja Lera Podravka donosi odluke i seli pogon iz Rijeke u Lipik. Jesu li razlozi u tome da riječka voda više nije dovoljno dobra za proizvode Lera ili je logika drukčija - osigurajmo posao onima koji su mnogo bliže rodnom mjestu naše premijerke, a za one koji su stvarali Lero od samih početaka do danas - manje, više”. PGS se, kako navode u pismu, “kao izrazito regionalna stranka od samih početaka zalažu za ravnomjeran razvoj svih djelova Hrvatske, ali logika selidbe Lera ipak ostaje izvan mogućnosti našeg razumijevanja takve poslovne politike. Zar je doista jeftinije sagraditi nove pogone u Lipiku, ljeti prevoziti do Jadrana milijune litara proizvoda Lera koje hrvatski ugostitelji kao poznati proizvod serviraju gostima duž Jadrana desetljećima, nego nastaviti proizvodnju u Rijeci?”

PGS-ovci dalje pitaju “kakva je razlika između čovjeka koji izgubi posao u Lipiku ili Rijeci”, zanima ih tko je takvu odluku donio, koji su motivi takve odluke, a “onoga koji odlučuje o politici Podravke i podržava (ili možda inicira takve odluke?!) - Vladu RH i premijerku J. Kosor pitamo zar je to doista racionalna odluka u interesu svih građana Hrvatske?”.

U pismu pozivaju i podržavaju riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela da ne odobri prenamjenu zemljišta na kojem se nalazi Istravino, ali ga istodobno prozivaju da svima onima koji su spremni proizvoditi olakša početak takvog posla, jer bez proizvodnje nove vrijednosti nema budućnosti ni razvoja, posebno za mlade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije