Naslovnica Vijesti EU izbori

Unatoč lošim rezultatima izlaznih anketa, u stožeru Mosta se pjeva, ali i dobro jede

Mi smo dali apsolutno sve od sebe i pokušali smo naglasiti ljudima da su ovi izbori jako bitni, pogotovo za smjer koji će zauzeti Hrvatska u budućnosti, ne samo Europska unija, kaže Petrov
26. svibnja 2019. u 22:12 22 komentara 5273 prikaza
Most
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/18

Most nezavisnih lista, prema izlaznim anketama, nije osvojio ni jedan mandat, odnosno osvaja 4,7 posto, no u stranci se i dalje nadaju da će pravi rezultati biti nešto drugačiji. Rezultate dočekuju u zagrebačkoj središnjici stranke, u kojoj je uz vrh stranke i većinu kandidata trenutno samo nekoliko članova. Iz Mosta poručuju kako očito ni ovaj put većina birača nije prepoznala važnost ovih izbora.

EU izbori HDZ i SDP izjednačeni na 4 mandata! Četiri liste osvojile po 1 mandat

– Ovo su izlazne ankete. Čekamo rezultate. Danas su građani mogli reći svoje, i ona trećina koja je izašla na izbore, kao i one dvije koje nisu – komentirao je čelnik Mosta i nositelj stranačke liste za Europski parlament Božo Petrov.

Očekivao je da će više građana izaći na ove izbore.

– Gotovo dvije trećine građana nisu izašli. To govori i o jednoj apatiji u društvu. Nezainteresiranost građana za izbore govori i o politici te da građane treba uključiti u izborne kampanje. Dvije trećine građana Hrvatske očito uopće nije bilo zainteresirano za EU izbore što dovoljno govori i o politici koja se vodi , treba se ljude više uključivati da donose odluke, pogotovo na referendumima.

Izbori izbori za europski parlament Predsjednik DIP-a: Izborna šutnja nema smisla, vrijeme je za promjenu pravila

– Mi smo dali apsolutno sve od sebe i pokušali smo naglasiti ljudima da su ovi izbori jako bitni, pogotovo za smjer koji će zauzeti Hrvatska u budućnosti, ne samo Europska unija. Nadam se da tijekom ove večeri u trenutku kada budu pristizali rezultati da će se i mijenjati predikcije – objasnio je Petrov te ponovio da će, ako osvoje mandat, on pripasti kandidatu koji osvoji najviše preferencijalnih glasova te da on osobno ne planira u Bruxelles jer njegove "bitke još nisu završene u Hrvatskoj".

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja priznaje da su u Mostu očekivali veći izlazak građana na izbore.

– Mi kao platforma koja okuplja lokalne aktere možda nismo uspjeli uvjeriti ljude u važnost europskih izbora. Ako rezultati budu ovakvi kakvi su sada, moguće je da je sukob unutra HDZ-a utjecao na to da je desne liste dobiju jednu veću potporu od strane dijela HDZ-a. Vidimo i da su suverenisti i Neovisni za Hrvatsku osvojili puno bolje rezultate nego što je njihov rejting u stvarnosti tako da je u konačnici sukob u HDZ-u utjecao na ovakvu raspodjelu – komentirao je Grmoja. Građanima obećaje da će se Most u Hrvatskoj saboru i dalje biti najžešća oporba.

– Ako je ovo odluka hrvatskih građana mi je prihvaćamo i radit ćemo na tome da popravimo sve što nije bilo dobro – zaključio je Nikola Grmoja.

Iako su razočarani što im izlazne ankete ne daju mandat, u Mostu se i dalje nadaju da će pravi rezultati popraviti sliku. U početku mirna i prazna središnjica Mosta u međuvremenu se napunila članovima, a počelo se i pjevati.

Atmosfera je u stožeru trenutačno vesela i ne izgleda kao da se tuguje zbog loših rezultata izlaznih anketa, a stigla je i nova tura hrane...

SPAR
Alternativa
Šećer i debljina: Kako staviti unos šećera pod kontrolu, a i dalje fino jesti
 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Izgleda da je narod konacno progledao sto se tice Mosta iz Metkovica. Bit ce jos iznenadjenja, izgleda mi da je szdac Kolakusic pokupio glasove z. z. sto je pozitivno.

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Grmoja i Bulj su jednostavno uspjeli pokazati da Most nije ozbiljna stranka i neka alternativa. Imitiraju Pernara a onda oni kojima se te blesave perfomase svidjaju ipak glasaju za original poremecene iz ZZ a ne za kopije.

 • karlodrago:

  Živi zid je glumio opasne tigrove a u stvari su ispali male mace na čelu sa uštrojenim mačkom.