Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upozorenje

Petrina: Ovo je problem svih nas - svih 4,5 milijuna ljudi

skupstina (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/6
16.12.2010.
u 12:57

Zaštitari deseti put spriječili ulazak Stipe Petrine na Županijsku skupštinu

ŠIBENIK - Šibensko-kninska županija u sljedećoj bi godini trebala raspolagati sa 123,9 milijuna kuna, sudeći prema prijedlogu proračuna koji je upravo izglasan na sjednici Županijske skupštine.

Od te svote glavnina odlazi na rashode za zaposlenike Šibensko-kninske županije te na materijalne rashode, među kojima su i dodatne naknade troškova zaposlenima, rashodi za materijal, energiju i usluge itd. - gotovo 80 milijuna kuna.

Inače, i uoči današnje Županijske skupštine u šibenskoj Gradskoj vijećnici opet se mogao vidjeti poznati prizor: kordon uniformiranih zaštitara raspoređenih po stubištu i na prilazima dvorani u kojoj se održava sjednica. Županijske vlasti ponovno su unajmile zaštitare iz jedne zadarske tvrtke kako bi spriječile Stipu Petrinu, primoštenskog općinskog načelnika i nesuđenog županijskog vijećnika, da prisustvuje sjednici.

Podsjetimo, Nezavisna lista Stipe Petrine na prošlim je lokalnim izborima dobila osam vijećničkih mjesta (druga po broju osvojenih mandata nakon HDZ-a), no vladajuća većina HDZ-SDSS-HSS mu zaštitarima priječi ulaz jer smatra da je njegova pozicija općinskog načelnika nespojiva s funkcijom županijskog vijećnika. S. Petrina ni danas nije uspio ući na Skupštinu, unatoč tome što je tražio da ga puste kao građanina jer sjednice moraju biti otvorene za javnost.

- Ustavni sud je dao za pravo Stipi Petrini, a ne ovim zaštitarima. Ali ovo ovdje više ne ulazi u moj problem, ovo ulazi u vaš problem. Svih nas, svih četiri i pol milijuna ljudi - obratio se Petrina novinarima nakon što su mu zaštitari deseti put prepriječili put u vijećnicu.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:10 21.12.2010.

Bog blagoslovio Stipu Petrinu, rijetko svjetlo u mraku hrvatske korumpirane politike. Neka složi listu za Sabor, uz ovakav moralni talog na vlasti i mainstream opoziciji, svi ćemo glasati za njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije