Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Peticiju protiv držanja pasa na lancu potpisalo već 30 000 građana

Peticija pokrenuta 26. veljače dio je nacionalne kampanje "Za Hrvatsku bez pasa na lancu"
01. ožujka 2021. u 13:15 8 komentara 755 prikaza
ugriz sarplaninac Prisike
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Peticiju protiv držanja pasa na lancu u samo dva dana potpisalo je gotovo 30.000 ljudi.

ekoloski incident Peticija za izmjene Zakona o zaštiti životinja Udruge za Hrvatsku bez pasa na lancu: Vezani su 10, 15 godina na iste te lančuge da bi umrli u tom istom blatu

Peticija pokrenuta 26. veljače dio je nacionalne kampanje "Za Hrvatsku bez pasa na lancu" koju su pokrenuli Sklonište Prijatelji Čakovec, Udruga Pobjede, udruga Prijatelji životinja te više od 50 članica Mreže za zaštitu životinja.

Kampanju i peticiju dosad su podržale brojne udruge, organizacije, tvrtke, istaknuti pojedinci i građani, a posebno se, kažu organizatori, istaknula tvrtka koja je svoju proljetnu kampanju "Treba znati prerezati", predstavljenu na više od 350 jumbo plakata, posvetila tom cilju. 

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

(SP)SPAIN-MADRID-FOOTBALL-UEFA CHAMPIONS LEAGUE-REAL MADRID VS LIVERPOOL
'MALO' SU POGRIJEŠILI
Kako prežaliti Modrića? Od 'najgoreg' pojačanja do najboljeg igrača na svijetu
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?
  • pokahontas:

    Ali one koji puštaju pse da slobodno hodaju po tuđim dvorištima treba tako kazniti da bankrotiraju !!! Kazniti one bez brnjica a ne da djeca budu u strahu...Oni svi kao fini nemaju pse na lancima a psi drugima rade štetu...i ... prikaži još! nikome ništa... i sve zasrano...otvoriti telefone na koji možemo prijavljivati vlasnike pasa i to hitno !!!

  • Oblivion:

    A koliko bi ljudi potpisalo peticiju da se djecu ne drži u domovima za nezbrinutu djecu i sirotištima samo zato jer bitanga koja je rodila jednom mjesečno nazove i pita za dijete i time sprječava posvojenje.

  • MediciKM:

    Sjećam se kao dijete, na selu...nikad psi nisu bili vezani i onda kada ideš iz škole, sretan si ako te neki peso ne zgrabi. Uh kako smo vježbali trčanje, tko prije doma da ga neki pes ne zgrabi. Dolaskom bjesnoće ... prikaži još! uz cjepljenje psi su stavljeni na lanac..i doveo se neki red...a sada ponovno pse pustite neka lutaju