Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakvu Hrvatsku želimo

Petar Metličić: Ljudi su tužni i namršteni, htio bih da su zadovoljni

Foto: Tino Juric/PIXSELL
12.10.2015.
u 07:00

Poznate Hrvate pitali smo kakvu Hrvatsku žele, što bi u njoj promijenili i na što su ponosni

Kakvu Hrvatsku želite?

Želim Hrvatsku u kojoj bi svi puno, puno bolje  živjeli nego sada. Želim vidjeti  zadovoljne ljude svugdje  oko mene, a ne želim gledati namrštene poglede. Želim slušati što manje jadikovanja,  želim što manje tužnih ljudi, što manje problema. Je li to moguće ostvariti? Ne znam, ali svakako treba pokušati. Problema će uvijek biti, ali moramo ih svesti na minimum.

Na što ste u Hrvatskoj ponosni?

S obzirom na to da dolazim iz sporta,  nekako mi je najlogičnije biti  ponosan na svoju zemlju zbog sportskih rezultata i uspjeha. A njih je bilo zaista puno od osamostaljenja Hrvatske. Sport je jedna vrlo važna grana, gotovo jednako važna kao zdravstvo, umjetnost, politika. Nema većeg ponosa od onoga kad na postolju nekog sportskog velikog natjecanja slušaš hrvatsku himnu. To je jedan neopisiv i divan osjećaj.

Što biste odmah promijenili?

Uh, što bih odmah promijenio. Teško pitanje... Ne znam. Ne znam što bih rekao. Mislim da bi svi ljudi, a počinjem od sebe,  mogli puno više iskoristiti svoje potencijale koji nikako nisu mali. Imamo potencijala, ali ga skrivamo u sebi. Trebalo bi ga izvući iz svakog čovjeka. To je ono što nam možda trenutačno treba. Trebamo se svi zajedno trgnuti i što više izvući.

>> Građani žele živjeti u drukčijoj, boljoj državi

Ključne riječi

Komentara 1

FO
fora245
16:11 12.10.2015.

pa moj petre kad NEZNAS STO BI PROMIJENIO zasto onda uopce istupas ili ti treba malo medijskog prostora.ti bi bio malo lijevo malo desno e ti su najgori takvima nemozes vjerovati ama bas nikada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije