Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pet ključnih reformi koje Vlada treba pokrenuti

Nastavlja se politika da se grabi iz proračuna kad god zatreba nešto mijenjati u mirovinskom sustavu. To treba prestati, kaže Danijel Nestić
24. svibnja 2021. u 08:48 48 komentara 8387 prikaza
Foto: Kolaž/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Kada završi drugi krug izbora, imamo tri godine bez izbora i to je vrijeme za reforme i razvoj. Poruka je to koju je u noći nakon prvog kruga lokalnih izbora hrvatskim građanima odaslao premijer Andrej Plenković. Premda je pomalo neobično da premijer priznaje kako su reforme čekale dulji period bez izbora, činjenica je da je pred Hrvatskom, ne bude li većih lomova, podulje razdoblje u kojem vlast može ostvariti svoje politike bez bojazni da će joj se nužni rezovi obiti o glavu na skorim izborima.

Ispovijest 'piratice' sa save
'Za mene kažu da sam terorist koji odvezuje brodove. Ovo je moja strana priče!'
Urša Raukar-gamulin
Kuće, stanovi, šume, poslovni prostori... Tomaševićeva zamjena u Saboru najbogatija je možemovka
Zagreb: Ministar Tomo Medved obratio se medijima u središnjici HDZ-a
Renata Rašović
Što je to došlo da Tigar ide na Tigra i kako je “naš Tomo Medved” postao “njihov”?
  • zeko385:

    Ma ne teba ništa.Narodu je dobro samo derite!

  • Gruntovčan:

    Prazne priče već trideset godina. Hdz nema stručnih kapaciteta, nema stručnih kadrova, nema ni jednog vrhunskog intelektualca u svojim redovima, a nema ni političke volje, ni moći sprovesti najmanju reformu, jedino što ih zanima je sirova moć.

  • danijelrukavina4:

    HDZ ne može provesti nikakve reforme iz jednog jedinog razloga. HDZ je naša "najjača" stranka sa preko 220.000 članova. Vrlo vjerojatno je velika većina tih članova zaposlena u raznoraznim službama na "državnim jaslama" i u "državnoj službi", i ovisi o ... prikaži još! proračunu kojeg sisa. Da li su oni zainteresirani za bilo kakve reforme ? Ja mislim da nisu. Njima apsolutno odgovara stanje u kojem se nalazimo. A stanje se može opisati medicinski kao "polagana eutanazija bolesnika". Prema tome, ništa od refrormi.