Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalno vijeće

Pero Lučin, Goran Vojković i Dario Čepo u Programskom vijeću GLAS-a

Osnivačka skupština GLASA
Foto: Igor Soban/PIXSELL
02.10.2017.
u 07:00

Po Etičkom kodeksu članom ne može postati osoba osuđena za neko od kaznenih djela u čl.13. Zakona o lokalnim izborima

Stranka GLAS u subotu je konstituirala najviše političko tijelo stranke – Nacionalno vijeće, čija je predsjednica postala saborska zastupnica stranke Nada Turina Đurić, potpredsjednici Romeo Vincelj i dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec.

Nacionalno vijeće izabralo je i osam članova Programskog vijeća, središnjeg stranačkog tijela koje je zaduženo za izradu programa i ključnih stranačkih politika. I to petero članova iz samog GLAS-a – Nadu Turinu-Đurić, Dianu Topčić-Rosenberg, Vesnu Pusić, Jasminu Pašagić-Škrinjar i Igora Kolmana te troje nestranačkih članova – Gorana Vojkovića, Peru Lučina i Darija Čepu. Usvojen je i Etički kodeks prema kojem članom GLAS-a ne može postati osoba koja je osuđena za neko od kaznenih dijela pobrojanih u čl. 13. Zakona o lokalnim izborima.

Ako se tijekom obnašanja neke od stranačkih dužnosti ili javnih funkcija protiv člana GLAS-a podigne pravomoćna optužnica za neka od navedenih djela, član je dužan u trenutku podizanja pravomoćne optužnice dati ostavku na sve stranačke i javne dužnosti. Članstvo u stranci mu miruje do izricanja pravomoćne presude.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije