Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Polemika

Pero Kovačević: Htio sam natječaj za svoje radno mjesto

kovacevic
Davor Puklavec/Pixsell
30.03.2012.
u 16:53

Pero Kovačević odgovara na članak novinara Večernjeg lista "Prijavljuje druge za zapošljavanje, a i sam se tako zaposlio u Holdingu"

U članku Josipa Bohutinskog pod naslovom “Pero Kovačević prijavljuje druge za zapošljavanje, a i sam se tako zaposlio u Holdingu” vidljivo je da je novinar imao cilj: donositelja vijesti osuditi, upravu i Nadzorni odbor HAC-a zaštititi, a nezakonitu pojavu zapošljavanja bez natječaja legalizirati. Nepobitna je činjenica da novinar polazi od teze, odnosno presumpcije, da uprava HAC-a nije imala zakonsku obvezu provođenja javnog natječaja pri spornim nezakonitim zapošljavanjima direktora i drugih osoba koje je zaposlila, koja mu je nužna da bi osudio donositelja vijesti. Što je nekorektno, neobjektivno i neprofesionalno ponašanje.

Upravo zbog toga nije napisao bitne činjenice koje sam mu rekao: da za svoj sud kako u HAC-u nemaju obvezu provođenja natječaja treba pričekati rezultate inspekcijskog nadzora Državnog inspektorata, da obveza provođenja natječaja proistječe ne samo iz Ustava nego i iz odredaba Zakona o pravima hrvatskih branitelja i iz antikorupcijskog programa Vlade. Niti je napisao da je Ivo Josipović, predsjednik RH, nedvojbeno izjavio kako javna poduzeća moraju provoditi natječaje za zapošljavanje.

>>Kako pravni ekspert Kovačević može sebi dopustiti da krši Ustav RH?

Novinaru sam napomenuo da sam kao gradski zastupnik dva puta pokretao pitanje da Gradska skupština obveže trgovačka društva koja su u vlasništvu Grada Zagreba da su u novim zapošljavanjima obvezni natječaji, to nisu prihvatili i zbog toga se i dalje zapošljava u trgovačka poduzeća u vlasništvu Grada Zagreba bez natječaja.

Netočno je da nisam bio sklon prijedlogu da ja budem prvi koji će prekinuti tu praksu i zatražiti raspisivanje natječaja za svoje radno mjesto. Dapače, kad sam drugi put nazvao, pitao sam ga je li mu jasno da se krene od mene, na što mi je odgovorio da je tako i shvatio. Prema konstrukcijama i stajalištu vašeg novinara, državna javna poduzeća su leno ili plijen vladajuće garniture i mogu raditi s njima što ih je volja, a branitelji bi se mogli zapošljavati samo u Ministarstvu branitelja.

Na isti način kao što je to učinio vaš novinar pokušao me je u unakrsnom ispitivanju, kao pravnog eksperta u obrani generala Ivana Čermaka, učiniti nevjerodostojnim tužitelj Russo, kad sam branio svoju pravnu ekspertizu spočitavajući mi političke izjave koje sam davao kao saborski zastupnik. Moju ekspertizu sudsko vijeće uzelo je kao temelj za donošenje oslobađajuće presude generalu Čermaku. Stoga pitam čitatelje i uredništvo Večernjeg lista, podržavaju li zapošljavanje u javnim poduzećima bez natječaja po načelu nepotizma, podobnosti samo za odabrane ili želite da Hrvatska postane pravna država.

Također pitam novinara zašto nije napisao kad je konstatirao da je moje zapošljavanje u Holdingu još jedna Bandićeva kupnja – što sam mu rekao – tko je razotkrio brojne afere u Gradu Zagrebu od afere zlatnih WC-a, nadstrešnica, tramvajskih postaja, afere ispravaka GUP-a, nelegalnih priključaka, on ili ja.

Također je netočna konstatacija da sam se prekvalificirao za radno mjesto, suprotno jer sam rekao novinaru da sam kao dragovoljac, brigadir HV-a, pravni ekspert za hrvatsko nacionalno zakonodavstvo prekvalificiran za poslove svog radnog mjesta. Vjerujem da će čitatelji podržati moju inicijativu da javna poduzeća počnu zapošljavati uz natječaje, a bez poznanika, prijatelja, braće, svojte, kartaških prijatelja i kibicera.

Komentara 1

DU
Deleted user
21:17 30.03.2012.

Tesko je danas protiv rezimskih novinara. To sto se iz HOldinga izvlace milijarde, sto se zaposljavaju cijele GO organizacije SDP_a .Sto se posteni novinar ne zainteresira o javnoj nabavi koja je dostupna na internetu i dade si malo truda i istrazuje,,,,,,,,,,, ma naravno tamo gdje sve vodi proti SDP-a nije interesantno. Bljak. Pero je smetnja i treba je eliminirati ,kako pa onako kako samo partijski komesari i potrkala znaju. FUj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije