Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Policija odgovorila na prozivke HSP-a AS da čuva 'četničke spomenike'

Iz policije, pak, navode kako povodom skorašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavljaju sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere.
13. studenoga 2017. u 19:00 71 komentara 4660 prikaza
Grob Vukašina Vuleta Šoškočanina, četničkog zapovjednika
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska policija u ponedjeljak je neistinitima ocijenila prozivke HSP-a AS da na vukovarskom području već danima čuva "četničke spomenike", te ističe kako njezine pojačane aktivnosti nisu posvećene zaštiti određenih obilježja i spomenika, već sprječavanju protupravnih ponašanja.

Ploča HOS-a u Jasenovcu Povratak ploče HSP AS predao zahtjev za ponovno postavljanje ploče HOS-a u Jasenovcu

 "Nisu istiniti navodi kako je policija u Borovom Selu i Trpinji usredotočena na zaštitu konkretnih obilježja i spomenika, već se provode pojačane aktivnosti na cjelokupnom području policijske uprave s ciljem sprječavanja protupravnih ponašanja", ističu iz PU vukovarsko-srijemske.

 Naime, iz HSP-a AS su u ponedjeljak pozvali premijera Andreja Plenkovića i ministra policije Davora Božinovića da se očituju zašto policija, kako kažu, već danima čuva spomenike u Borovu Selu i Vukovaru koji odaju počast i veličaju srpske agresore na Hrvatsku. 

Glavni tajnik te stranke Pero Ćorić u priopćenju je naveo kako se i sam uvjerio da deseci policajaca, što u civilu, što u odorama već danima čuvaju "mauzolej Vukašina Šoškočanina na pravoslavnom groblju u Borovu Selu", a danonoćno se, tvrdi, čuva i "groblje šajkača" na vukovarskom Sajmištu, kao i spomenik NOB-a u Trpinji podignut 1991. za vrijeme okupacije istočne Slavonije.

 Iz policije, pak, navode kako povodom skorašnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavljaju sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere s ciljem očuvanja javnog reda i mira te zaštite ljudi i imovine na širem području policijske uprave.

 "Zadaća je hrvatske policije da kroz osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira omogući dostojanstveno obilježavanje vukovarske obljetnice i spomen na vukovarske branitelje", ističu u PU vukovarsko-srijemskoj.

ploča HSP AS Pero Ćorić: Opet ćemo postaviti ploču HOS-a u Jasenovcu Skidanje ploče u Jasenovcu OSUDILI 'POLITIČKU TRGOVINU' HSP AS će izraditi novu ploču i postaviti je u Jasenovcu pero ćorić HSP AS: MUP RH na temelju usmene zapovjedi čuva spomenike u Trpinji i Borovu selu
Dubrovnik: Građani izašli na lokalne izbore
REZULTATI IZBORA
Doznajte kako se glasovalo u vašem selu, gradu, općini
Digitalizacija zdravstva
Hrvatsko zdravstvo
Moderna rješenja našeg zdravstva: Donosimo vam priču o naprednim tehnologijama hrvatskog zdravstva
  • ivica.vranjic:

    Buldožerima i bagerima sravnit sva obilježja četnika u Hrvatskoj. To je jedini ispravan smjer.

  • Deleted user:

    Nije valjda da opet ima Ugroženih pa ih se treba čuvati,od koga to ih se čuva.Svaki onaj Srbim Vukovarac koji nema krvi na rukama ne treba nikakvu zaštitu niti se ičega boji.To ovi što im savjest nije čista traže zaštitu.

  • generacija57:

    Policija,kako jednoj tako i drugoj strani.Za nas Hrvate je vrijeđanje da protivnička strana(četnici) mogu isticati svoje simbole,a naši se braniju.Ja znam da vi to dobro znate,pa rečite tko to brani.