Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSP AS bi mogao završiti u stečaju zbog duga od 250.000 kuna

Kako se navodi u prijedlogu Fine, ta politička stranka sa sjedištem u Zagrebu ima samo jednog zaposlenog i oročen novac na nekim od čak 32 otvorena računa u dvije hrvatske komercijalne banke.
27. veljače 2018. u 15:29 2 komentara 545 prikaza
Hrvoje Niče
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Financijska agencija (Fina) podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad Hrvatskom strankom prava dr. Ante Starčević (HSP AS) zbog neizvršenih osnova za plaćanje u neprekinutom razdoblju duljem od 120 dana i u ukupnom iznosu nešto većem od 250.000 kuna.

zbog dolaska vučića A-HSP prosvjedovao ispred SNV-a: Pupovac je koordinator četnika Vučića

Kako se navodi u prijedlogu Fine, ta politička stranka sa sjedištem u Zagrebu ima samo jednog zaposlenog i oročen novac na nekim od čak 32 otvorena računa u dvije hrvatske komercijalne banke. Osim tih podataka, Fina ističe da ne raspolaže drugim podacima o imovini HSP-AS.

Hrvoje Niče
1 / 4
Ploča HOS-a u Jasenovcu

No, Fina je u svom prijedlogu obavijestila i Trgovački sud da je HSP-AS sredinom veljače imao zaplijenjenih 5000 kuna u ime predujma za namirenje stečajnog postupka.

Ploča HOS-a u Jasenovcu Povratak ploče HSP AS predao zahtjev za ponovno postavljanje ploče HOS-a u Jasenovcu

HSP AS upisana je u registar političkih stranaka u listopadu 2009. Predsjednik i zastupnik stranke je Hrvoje Niče, kao dopredsjednici na službenim stranicama HSP AS navedeni su Vlatka Vukelić, Ante Žoni Maksan i Marinko Pažin, a kao glavni tajnik Pero Ćorić.

Prema statutu HSP AS iz listopada 2016. ta stranka se definira kao "demokratska politička stranka za 21. stoljeće" koja "baštini temeljna pravaška načela koja je postavio otac domovine dr. Ante Starčević" te se "zalaže se za napredak i boljitak hrvatskog naroda i svih hrvatskih građana koji poštuju hrvatsku državu".

trudnica Nezakoniti otkaz HSP AS otpustio trudnicu, sada moraju prodati auto da joj isplate 130.000 kuna  TINTA SE NIJE NI OSUŠILA Najkraća politička koalicija ikad u Hrvatskoj: Niti 24 sata nije trajala koalicija HSP AS – HČSP Kolinda Grabar-Kitarović CRO Demoskop Građani rekli svoje, evo tko je najpozitivnija domaća politička osoba
KATASTROFA
FOTO, VIDEO Razoran tornado pogodio Češku: Sve je sravnjeno sa zemljom, najmanje 150 ozlijeđenih
Veliki mali auto
Novi automobil i uski prolaz, što može poći po zlu?
  • zarac:

    Jedan zaposlen, 32 bankovna računa. Domoljubno!

  • Gustirna:

    Znaci za njih nema predstacjne nagodbe....