Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

VIDEO Uzrujani Pernar otkrio zašto je dobio sat: 'Prikazuje me se kao kriminalca!'

Nakon što se prvo pohvalio slikom sata koji vrijedi više od pet tisuća švicarskih franaka (32.300 kuna), Pernar je u komentarima doznao da bi mogao biti u sukobu interesa
28. studenoga 2018. u 13:11 113 komentara 5798 prikaza
Ivan Pernar
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Skupocjeni sat, dar katarskog emira Tamima bin Hamada al-Thanija Ivanu Pernaru nastavlja biti glavna tema na Facebook profilu saborskog zastupnika. 

Ivan Pernar PISAO POVJERENSTVU Pernar se pohvalio raskošnim poklonom od katarskog emira

Nakon što se prvo pohvalio slikom sata koji vrijedi više od pet tisuća švicarskih franaka (32.300 kuna), Pernar je u komentarima doznao da bi mogao biti u sukobu interesa jer, prema zakonu, kao saborski zastupnik ne smije primiti dar u vrijednosti višoj od 500 kuna

Pogledajte video Pernara na Dolcu:

A Pernar je ovaj dar pomalo uzrujano komentirao i danas na Dolcu, gdje je Živi zid govorio o novim zakonima vezanim uz fiskalizaciju. Pernar je poručio da ne nosi sat te da društveni status nikad nije dokazivao materijalnim stvarima. Rekao je da su ga ljudi iz katarskog veleposlanstva zamolili za sastanak zbog njegove podrške Palestincima.

- I on je rekao, "Gospodine Pernar, katarski Emir ima poklon za vas" i stavio je taj sat na stol. to se dogodilo. On je meni osobno dao, tu se nije radilo ni o kakvoj korupciji. Niti je on ništa od mene tražio, niti ja njemu išta mogu dati - rekao je Pernar.

Andrej Plenković Odluka danas Je li u sukobu interesa? Plenković prijavljen zbog sestrične, ujaka i kuma

Spomenuo je i bivšeg premijera Ivu Sanadera i bivšeg ministra Petra Čobankovića i njihove korupcijske slučajeve.

- On do današnjeg dana lipe nije vratio, a mene se stavlja na sve naslovnice, prikazuje me se kao najgoreg kriminalca, kao zadnjeg klošara. Todorić se smije iz vile, Todorić je na slobodi, jedne kune on nije dao državi, a meni se dovodi u pitanje moje poštenje i integritet koje nisam našao niti ću ga ostaviti na cesti, niti ću se prodati. Ivan Pernar za razliku od nekih drugih u ovoj državi nema cijenu - rekao je Pernar. Povjerenstvo za sukob interesa optužio je za licemjerstvo.

Nakon što smo jučer pisali kako je Pernar brzo odgovorio na kritike tvrdeći "Meni sat ne znači ništa, ali gesta katarskog emira znači puno" i naglasio "Kako mi narede nadležna tijela, ja ću tako postupiti sa satom, na srcu mi je samo da javnost zna da me katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani poštuje, za razliku od klošara koji me blate po medijima", danas je opet upoznao javnost s budućim koracima u odnosima s katarskim emirom. 

"Uzvratit ću poklon katarskom emiru Tamimu bin Hamadu al-Thaniju, ne zato što sam bogat čovjek ili zato što bi moj dar njemu bio približno vrijedan njegovom, već isključivo zato da mu pokažem zahvalnost na časti i poštovanju koje mi je iskazao.

Nadam se da me mediji neće optužiti za podmićivanje čovjeka čije se bogatstvo mjeri u milijardama dolara."

Galerija - Ivana Pernara opet iznijeli iz sabornice: 'Nije ovo birtija'

Ivan Pernar
1 / 3
Ivana Pernara iznose iz sabornice

"On je mene uzdignuo iznad svih ostalih zastupnika u Saboru svojim činom, ja njega svojim činom želim uzdići iznad svih ostalih vladara na svijetu" napisao je Pernar. "To će inače biti dar za njega osobno, jer mi je dan od njega osobno. Da je on taj sat htio dati državi, dao bi ga nekome tko je dio službenog protokola, a ne bi odabrao od svih zastupnika baš mene koji, usput rečeno, nisam dio vladajuće većine", pohvalio se poslije još jednom Pernar. 

>> Pogledajte svađu Ivana Pernara i Andreja Plenkovića u Saboru: Vi ste kralj štakora!

Vrtovi Hrvatske
Mala škola imuniteta:
Koji vitamini i minerali brane naše tijelo?
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
 • Avatar Mican999
  Mican999:

  Majmune bio si kruha gladan dok nisi postao saborski zastupnik, a sad nam dijeliš moralne savjete.

 • maziko:

  Ajde klosaru odjebi

 • Avatar RuAF
  RuAF:

  Prije nego se istovariš za skupi poklon emiru, bilo bi lijepo da ovaj put platiš kartu u tramvaju, PARAZITU!