Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISAO POVJERENSTVU

Pernar se pohvalio raskošnim poklonom od katarskog emira

Ivan Pernar
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
27.11.2018.
u 17:37

Vrijednost poklona iznosi oko 32.300 kuna, što je iznad zakonski propisanog iznosa

Saborski zastupnik i član Živog zida Ivan Pernar na Facebooku se pohvalio skupim poklonom katarskog emira Tamima bin Hamad al Thanija. 

"Hvala katarskom emiru, Bog ga blagoslovio!", napisao je Pernar na svojoj Facebook stranica koju prati preko 270 tisuća ljudi.

Objava možda ne bi bila toliko upadljiva da se ne radi o skupom poklonu. Švicarski sat koji je Pernar dobio u vrijednosti je 5,100 švicarskih franaka, prema službenim stranicama kompanije. To je ekvivalentno vrijednosti oko 32.300 kuna.

No ni ovo ne bi bio veliki problem da nije člankom 11 stavkom 3 Zakona o sprječavanju sukoba interesa propisano da dužnosnik (uključujući i saborskog zastupnika) smije zadržati samo dar simbolične vrijednosti i to najviše u vrijednosti do 500,00 kuna od istog darovatelja. 

Iz tog razloga, neki od komentara objave su glasili: "Protuzakonito je da primiš dar skuplji od 500 kuna. Dakle, vrati to i prijavi se sam Povjerenstvu za sukob interesa" te "Mozes da ga prodas i poklonis novac u dobrotvorne svrhe .. recimo". 

Pernar je brzo odgovorio na kritike u novoj Facebook objavi tvrdeći sljedeće: "Meni sat ne znači ništa, ali gesta katarskog emira znači puno". 

"Kako mi narede nadležna tijela, ja ću tako postupit sa satom, na srcu mi je samo da javnost zna da me katarski emir Tamim bin Hamad al-Thani poštuje za razliku od klošara koji me blate po medijima"- tvrdi Pernar braneći se od kritičara.

Kasnije je i objavio mail koji je poslao samom Povjerenstvu:

"Poštovanje! Iako znam da je optužba protiv mene lažna, da nisam korumpirana osoba, da nisam tražio nikakve poklone niti obećavao ikakve protuusluge za njih, svjestan sam toga da sam mnogima trn u oku i da mnoge sitne duše jedva čekaju da me lažno za nešto optuže. Molim Vas da me uputite što da napravim sa satom kojeg sam dobio na poklon od katarskog emira Tamima bin Hamad al-Thania."

POGLEDAJTE VIDEO: Svađa Pernara i Plenkovića

 

Komentara 37

PI
pinkec
21:40 27.11.2018.

Darovi su obostrani. Zanima me što je Pernar dao katarskom emiru za uzvrat? Usput pitanje Uredništvu Večernjeg lista: Ne razumjem kako Večernji list dozvoljava upotrebu nicka "pop.Košić", sa slikom našeg biskupa Košića, koji nema nikakve veze sa ovim bljuvotinama kojeje se postiru. Isto i nick "Ante-Portas" sa slikom naše Predsjednice. Zar to nije krađa identiteta sa kriminalnim namjerama? Ako se to ne zaustavi, Večerni list bi mogao biti tužen na sudu. Ovi primjeri se mogu naći na članku: Uputila pismo Bujancu: 'Nije vas prijavila Cro-Udba nego ja, Hrvatica iz Australije' https://www.vecernji.hr/vijesti/uputila-pismo-bujancu-nije-vas-prijavila-cro-udba-nego-ja-hrvatica-iz-australije-1285351/komentari?page=3

RI
rimac444
22:32 27.11.2018.

Pernar dao svoju nevinost za sat

Avatar heyhay
heyhay
18:34 27.11.2018.

Prodaj ga i otplati dugove stanara koji dižu kredite od banaka i ne plaćaju kredite kao ostali građani pa tebe zovu na deložaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije