Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA ODBILA PRIJEDLOG

Peović traži beneficirani radni staž za zdravstveno osoblje izloženo COVID-u 19

Zagreb: Katarina Peović na konferenciji govorila o beneficiranom radnom stažu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
18.02.2021.
u 12:45

Istaknula je da se situacija može usporediti s onom ratnom kada se vojnicima vrijeme provedeno u ratu priznalo kao staž s dvostrukim trajanjem

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u četvrtak je zatražila beneficirani radni staž za zdravstveno osoblje koje ogromnim naporima brine o zaraženima COVID-om 19 u respiratornim centrima.

"Riječ je o ljudima koji se suočavaju s teškom poslovnom i zdravstvenim situacijom, koji su najizloženiji koronavirusu i koji su podložni izgaranju na radnom mjestu", kazala je Peović na konferenciji za novinare u Saboru.

Istaknula je da se ta situacija može usporediti s onom ratnom kada se vojnicima od 1991. do 1995. vrijeme provedeno u ratu priznalo kao staž s dvostrukim trajanjem.

"Rad u respiratornim centrima i u skafanderima može se kvalificirati kao osobito težak, intenzivan i po život opasan", rekla je Peović te još jednom pozvala Vladu da osigura zakonsku osnovu za beneficirani radni staž tim djelatnicima.

Podsjetila je da je Radnička fronta zakonski prijedlog kojim se predlaže beneficirani radni staž za zdravstvene djelatnike u respiratornim centrima uputila u proceduru početkom siječnja, a Vlada je na njega negativno odgovorila početkom veljače.

"Vlada je dala negativan odgovor praktički bez argumenata", ocijenila je Peović.

Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Komentara 4

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
12:58 18.02.2021.

Potpuno se slazem , treba profesorima na neproizvodnim fakultetima , prepolovit placu i dati onima koji zasluzuju , krenut prvo od filozofskog fakulteta . Jednom me moj sin pitao "tata zasto nismo kupili ML terenca ", ja mu kazem nemamo 100 000 € , a on kaze tata pa mozemo kupit novaca , meni ovo takvo zvuci , zena koja u zivotu nije nista zaradila , nista korisno napravila , dijelila bi sakom i kapom , svela bi nas na Venezuelu u jednom mandatu

BL
bluescreen
13:19 18.02.2021.

Čim ova nesto predlaze, molim provjeriti na sudu.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:55 18.02.2021.

Ulizivanje biračkom tijelu. Izbori se bliže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije