Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o ispadu HDZ-ove zastupnice

Peović: Dobro je da se Burić ispričala pripadnicima srpskog naroda, ne očekujem da se ispriča i meni

Zagreb: Katarina Peović o temi "Negativno mišljenje Vlade o porezu na digitalne usluge"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.01.2023.
u 15:20

Upitana hoće li podnijeti tužbu protiv Majde Burić jer ju je javno prozvala za obiteljsko nasilje, Peović je kazala da su joj neki već sugerirali da to učini, ali da se ona niti do sada nije pretjerano bavila tužbama

Teško da nas nešto može iznenaditi od Majde Burić. Dobro je da se ispričala pripadnicima srpske nacionalne manjine, a trebala se ispričati i pripadnicima ruske nacionalnosti jer je važno da ne poistovjećujemo naciju s nekim zločinima ili negativnostima koje dolaze iz bilo koje zemlje. Mi u Radničkoj fronti apsolutno smo srboljubi, rusoljubi i hrvatoljubi. I ne generaliziramo kao što je to učinila Burić - kazala je na današnjoj konferenciji za novinare u Saboru zastupnica Radničke fronte Katarina Peović referirajući se na nedavni istup HDZ-ove Majde Burić koja joj je u sabornici kazala da ima rusoljubno i srboljubno srce. 

No, kako se Majda Burić nakon premijerove opaske o neprimjerenosti njene izjave ispričala samo pripadnicima srpskog naroda, ali ne i samoj Katarini Peović, zastupnica Radničke fronte kazala je kako se i nije nadala isprici u tom smislu

Upitana hoće li podnijeti tužbu protiv Majde Burić jer ju je javno prozvala za obiteljsko nasilje, Peović je kazala da su joj neki već sugerirali da to učini, ali da se ona niti do sada nije pretjerano bavila tužbama. 

- Opterećuje me taj tip razmišljanja da dižem tužbe pa ću vidjeti - kazala je Peović uz napomenu da je Sabor krajem prošle godine donio Etički kodeks. No upitala se čemu on uopće služi ako predsjednik Sabora Gordan Jandroković ne reagira po njemu.

- Očito Kodeks nije funkcionalan ni učinkovit. Ako ovakva situacija nije situacija u kojoj će se predsjedništvo Sabora pozvati na njega, onda ne znam koja jest. Upozorila sam odmah predsjedavajućeg Gordana Jandrokovića da već postoji članak 240. saborskog Poslovnika kada se poziva na nacionalnu, vjersku mržnju i sve ono što se i u drugim kontekstima ne prihvaća, i kada se ne daje samo opomena nego opomena s oduzimanjem riječi. Ali Jandroković to nije prihvatio već izjednačava bilo kakve povrede Poslovnika s nečim što je za puno ozbiljniju osudu - zamjerila je Peović i Jandrokoviću izostanak puno ozbiljnije i strože reakcije prema Majdi Burić.

Komentara 2

Avatar Moodleen
Moodleen
18:32 19.01.2023.

Jel može netko toj pejovički pokloniti ogledalo? Pa joj objasniti čemu služi.

IL
ilija26
16:44 19.01.2023.

Ako je se ispričala njima onda je i tebi 🍻

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije