Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srđan Milaković:

'Penava je zaboravio spomenuti likvidacije srpskih civila u Vukovaru...'

Srđan Milaković
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
10.09.2018.
u 16:28

Na prozivke gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i najave prosvjeda 13. listopada reagirao je i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković

Na prozivke gradonačelnika Vukovara Ivana Penave i najave prosvjeda 13. listopada reagirao je i zamjenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković.

– Nabrajajući zločine gradonačelnik nije nigdje spomenuo likvidacije više desetina srpskih civila odvedenih sa radnih mjesta i iz njihovih domova, likvidiranih od hrvatskih snaga prije nego što su u Vukovaru počeli ozbiljniji sukobi, a koji do danas nisu sankcionirani. I Srbi u Vukovaru i cijeloj Hrvatskoj žele funkcioniranje pravne države. U tom slučaju počeo bi da se provodi Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina pa bismo ostvarili pravo na zapošljavanje u državnim i javnim službama i u gradskoj upravi, bio bi sankcioniran govor mržnje izrečen u javnosti, svi bi mogli da slobodno upotrebljavaju svoj jezik i pismo, studenti bi imali pravo na stipendije i kad studiraju u matičnoj državi, bili bismo ravnopravni građani, rekao je Milaković.

Ironično je naveo kako je tijekom 2018. godine Vukovar u 'bildanju nacionalne svijesti ostao malo po strani, a Vukovarci blago pošteđeni'.

– Nije naše društvo postalo zrelije nego su postojali drugi povodi koji su služili za zabavu masa – uspjesi nogometne reprezentacije, obilježavanje „Oluje“, Bajaga, Thompson…Da ovakvo stanje ne potraje dugo, pomalo neočekivano, pobrinuo se vukovarski gradonačelnik konferencijom za medije na kojoj nas je podsjetio na sve ono što mora svakodnevno biti u svesti svakog nacionalno osviještenog Hrvata: velikosrpska agresija, nekažnjeni srpski zločinci, nevine hrvatske žrtve i ostale crno-bijele fraze. Navikli su već Vukovarci da svake godine krene „zagrijavanje atmosfere“ uoči obilježavanja stradanja Vukovara 18.11., stoji u priopćenju Milakovića.

Ukazao je i kako su državne institucije u Vukovaru uglavnom očišćene od Srba tijekom godina te da je u vukovarskom Općinskom i Županijskom sudu od nekadašnje 1/3 zaposlenih ostao u svakom po jedan sudac koji broji posljednje dane pred odlazak u mirovinu.

– Nije ništa bolje ni u državnim odvjetništvima i rukovodećim strukturama policije. Isto tako, nije nebitna činjenica da je u posljednjih godinu dana policija provela brojne informativne razgovore na koje su pozivani pripadnici srpske zajednice iz Vukovara i okoline, navodi Milaković.

>> Maketa prve hrvatske podmornice koja će se uskoro graditi

Komentara 47

Avatar zajutrak
zajutrak
17:46 10.09.2018.

Srđane, hajde pogledaj svoju "braću" kada ulaze u razrušeni Vukovar, nema tih riječi, to je neopisivo, sto godina se nećete "opati" :/ Stoga, šuti i radi na tome da imate život u Vukovaru, a ne Velikosrpska geta koja sada stvarate :(

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
16:44 10.09.2018.

Milakoviću osvježi mi dan. Ništa nema ljepše od tvog cviljenja. Otiđi više iz grada koji nije po tvojoj volji.

AM
ante_maja
16:41 10.09.2018.

i taj mirno hod i zivi u Vukovaru?? i jos je zamjenik gradonacelnika?? e sto se nece opet gusta magla spustit..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije