Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolnica dobila ispomoć

Pedijatar iz Čakovca: 'Svakih sat vremena dolazi COVID pozitivno dijete'

Županijska bolnica Čakovec
Luka Stanzl/PIXSELL
21.11.2021.
u 21:15

Nije lako ni medicinskom osoblju koje sate provodi u COVID odijelima.

Zbog vrlo teškog stanja u čakovečkoj bolnici, Ministarstvo zdravstva uputilo je 10-ak zdravstvenih djelatnika u ispomoć toj ustanovi. Posjeti su zabranjeni, bolnica se preusmjerava na liječenje pacijenata s COVID-om koji i dalje pristižu, a kreveta je sve manje. I liječnici i medicinske sestre na izmaku su snaga, osobito na pedijatriji gdje je mnogo zaražene djece, piše HRT.

Brojni roditelji s bebama i djecom dolaze na Odjel čakovečke pedijatrije. Simptomi su uglavnom ovih dana slični - temperatura, kašalj, teško disanje...

- Svakih sat vremena dolazi dijete koje je covid pozitivno. Moramo odlučiti jesu li za liječenje ili ih otpuštamo doma, rekao je Igor Šegović, pedijatar i ravnatelj Županijske bolnice u Čakovcu.

Nažalost, kod neke djece klinička je slika teška pa se zbrinjavaju u odvojenim sobama u koje se ulazi s balkona. Slika je tužna, svjedoči nam medicinska sestra Kristina Jakopić.

Nije lako ni medicinskom osoblju koje sate provodi u COVID odijelima.

- Skafander je hermetički zatvoren, vruće je u njemu, ne možemo skoro ni do zraka, kaže Roko Munđar, specijalizant pedijatrije.

No izbora nema - pacijenti oboljeli od COVID-a moraju biti zbrinuti. Trenutačno ih je na čakovečkom odjelu 120. Nažalost, njihov broj nezaustavljivo raste.

 

Komentara 33

VR
vratar5
22:06 21.11.2021.

propaganda!

Avatar Sand_dan_Glokta
Sand_dan_Glokta
22:15 21.11.2021.

Očekivao bi čovjek bar neku sliku iz čekaonice... ili klik svako uru pa složi jedno do drugog... a ono ništa, neka mutna pozadina kao što je sve mutno

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
05:10 22.11.2021.

ljudi.... vidite naslov (članak nisam ni čitao, oguglao sam na tu propagandu). Pa jel' oni to pripremaju teren za cijepljenje djece? Meni su djeca već velika, ali da mi neki Mengele hoće cijepiti dijete, bilo bi mu to zadnje cijepljenje (pokušaj cijepljenja). Ne dajmo djecu!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije