Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANAČKA PREVIRANJA

Peđa Grbin oštro osudio Baukov pokušaj elimiranja Ostojića iz izbornog procesa

Davor Bernardić
Jurica Galoic/PIXSELL
07.05.2018.
u 13:43

Arsen Bauk, jedan od kandidata za predsjednika zagrebačkog ogranka SDP-a, prezentirao je amandman  po kojemu se stranački dužnosnici koji se pozivaju na sjednice stranačkih tijela, od lokalne do državne razine, a koji se nisu odazvali na barem 50 posto sjednica neće moći kandidirati na predstojećim županijskim izborima.

Glavni odbor SDP-a jučer je na višesatnoj sjednici prihvatio izborna pravila za izbore za Gradsku organizaciju SDP-a Grada Zagreba i županijskih organizacija stranke. Nova pravila logičan su i dosljedan slijed daljnjeg jačanja unutarstranačke demokracije i mehanizama koji će svim kandidatkinjama i kandidatima osigurati jednake šanse i uvjete u svim fazama izbornog procesa i u cilju slobodnih i poštenih unutarstranačkih izbora.

Svaki član može izabrati rukovodstvo na županijskoj razini za sve funkcije. Glavni odbor je na sjednici donio odluku da kandidat stranke na izborima za GO SDP-a Grada Zagreba i županijskih organizacija, može biti osoba koja je član SDP-a postala zaključno do subote, 5. svibnja 2018. godine.

Arsen Bauk, jedan od istaknutijih članova SDP-a, uložio je amandman prema kojem se stranački dužnosnici koji se pozivaju na sjednice stranačkih tijela, od lokalne do državne razine, a koji se nisu odazvali na barem 50 posto sjednica neće moći kandidirati na predstojećim županijskim izborima. Neki od članova su procijenili kako je taj Baukov amandman uperen protiv moguće kandidature Ranka Ostojića, zbog čega su napustili dvoranu i srušili kvorum. Peđa Grbin oštro je osudio potez stranačkog kolege Bauka i razočarano ustvardio da su upravo takve situacije u SDP-u razlog što ih i Živi zid pretiče.

Glavni odbor je odlučio i da se svim članovima pošalju obavijesti o eventualnom dugovanju i plaćanju članarine kako bi do 15. svibnja podmirili zaostale obaveze. Svi kandidati će pod jednakim uvjetima imati pristup popisu birača s pravom glasa. 

Podsjećamo, SDP je ranije usvojio novi Statut stranke kojim se uvelo načelo jedan član – jedan glas za sve funkcije u stranci, uveo mehanizam predizbora te 50 posto žena na izbornim listama.

Ključne riječi

Komentara 5

SF
Sv Franjo
14:20 07.05.2018.

Vjerski vođe ateista,sekte koja pokušava vratiti Titov kalifat,vode unutardogmatsku svađu.

Avatar puky
puky
14:44 07.05.2018.

Peđa je oštri sudac, nema sa njim zahebancije. Bar da je tom bauku dao po krezubim zubima, hebo ćopavi tito i jednog i drugog.

BL
bluesbob
14:09 07.05.2018.

Bračka posla...škrtac protiv maliganera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije