Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez milosti

PDV sam preplatio za 200.000 kn, a zatvorili mi kafić zbog 24 kn viška

Fiskalna blagajna
Sanjin Strukic/PIXSELL
02.08.2013.
u 11:16

Na zapečaćenim vratima postavljen je natpis da je objekt zatvorila Porezna uprava zbog 24 kune. Uz poruku: "Welcome to Croatia"

Zbog 24 kuna viška gotovine u blagajni – 25.000 kuna kazne. Porezna inspekcija zapečatila je ugostiteljski objekt, točnije caffe-bar Picadilly u Tower centru Rijeka zbog razlike u gotovini koja je pronađena tijekom nadzora, piše Novi List.

Ovo je najnoviji slučaj prakse kojoj svjedoče ugostitelji diljem cijele jadranske obale, da se zbog desetak kuna razlike u kasama, a što je u principu – manča, zatvaraju objekte i naplaćuju ogromne kazne. Usred turističke sezone. O zatvaranju ovog riječkog kafića zorno govori i natpis na vratima »Ovaj objekt je Porezna zatvorila zbog 24 kune« ispred kojeg se s čuđenjem zaustavljaju brojni prolaznici ne vjerujući do koje granice idu apsurdi porezne presije.

– Ovo je čista represija, nema veze s normalnim poslovanjem. Ukupno imam 4 ugostiteljska objekta i 19 zaposlenih te nikakvih dugova ni prema državi, dobavljačima, zaposlenima. Dapače, trenutno imam preko 200.000 kuna preplaćenog PDV-a. Dapače, nisam protiv fiskalizacije, to je pametna stvar, ali ovo nema smisla. Tih 24 kune je 0,49 posto prometa tog dana. Zar zato što konobar nije zbog puno posla možda stigao izvaditi manču, moram platiti ovakvu kaznu. Naravno da sam revoltiran jer poslujem po pravilima i u skladu sa zakonom. I osjećam se prozvanim kad se ugostitelje stavlja na stup srama, jer nas ima puno koji radimo po zakonu i plaćamo sve svoje obveze te punimo državni proračun, rekao je za Novi list vlasnik ugostiteljskog objekta Dejan Alpeza pitajući se kome blagajna u svakom trenutku "štima".

>>Linić oštro: Oni koji su protiv kontrole nemaju dobre namjere

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije