Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrajinski patrijarh

Patrijarhova kritika 'iz Mercedesa': Papina skromnost je samo vanjska

papa Franjo (1)
Reuters/PIXSELL
18.03.2013.
u 16:11

Filaret se vozi Mercedesom koji vrijedi 200 tisuća eura. Možda je to razlog zašto negativno ocjenjuje papine geste

Vođa Ukrajinskog kijevskog patrijarhata Filaret ocijenio je prve geste pape Franje kao ''vanjsko pokazivanje skromnosti”. Patrijarh Filaret negativno je ocijenio činjenicu da papa nije otišao na prvu večeru svojom limuzinom nego autobusom s kardinalima. 

Filaret se vozi Mercedesom koji vrijedi 200 tisuća eura. Možda je to razlog zašto negativno ocjenjuje papine geste. – Ne hvalim takve čine. Skroman treba biti pred Bogom, a ne pred ljudima – izjavio je Filaret za jednu ukrajinsku televizijsku postaju. Objašnjavajući papine geste, ukrajinski patrijarh citirao je evanđelje koje poručuje da skroman treba biti iznutra, a ne izvana. Upitan zašto se sam vozi Mercedesom, patrijarh je odgovorio da mu to omogućava da bolje ispunjava svoje obveze.

– Kad bih se vozio ruskim automobilom, ne bi mogao posjetiti toliko eparhija ( biskupija) i župa koliko posjećujem – tvrdi Filaret. – Nekad sam se vozio skromnom sovjetskom Volgom. Poslodavci su me pitali zašto se vozam takvim autom i darovali mi ovaj automobil – objasnio je ukrajinski patrijarh porijeklo svog Mercedesa koji vrijedi 200 tisuća eura.

>>Papa Franjo: Doviđenja zlato i limuzine!

 

Komentara 47

Avatar _Hedon_
_Hedon_
15:08 19.03.2013.

Ima ona pjesma: "i Bog vozi Mercedes"...

OB
-obrisani-
18:30 18.03.2013.

Lako je bit iz mercedesa pametan i narodu solit pamet o skromnosti...imamo ih kod kuće na lopate....

OB
-obrisani-
21:44 18.03.2013.

Interesantan ovaj ukrajinski Patrijarh.On unaprijed odbija bilo kakav sud javnost i javnost kao bilo kakav faktor.Znači može se živjeti luksuzno,imati ljubavnice i ljubavnike,ali on jedino može biti odgovoran prema Bogu.Neka ga onda Bog financira i neka mu kupi Mercedes umjestoo vjernika i poreznih obveznika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije