Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije iz srbije

Patrijarh Irinej: Haaški sud prikriva zločine nad Srbima

'06.06.2012., Zagreb - Srpski patrijarh Irinej odrzao je liturgijsko slavlje u pravoslavnoj crkvi Svetog Preobrazenja Gospodnjeg u sklopu svog posjeta Zagrebu i mitropoliji zagrebako-ljubljanskoj. Pho
Jurica Galoić/PIXSELL
25.11.2012.
u 14:14

- Po logici haaškog suda nitko ne odgovara za 200.000 proganih, za spaljene srpske domove i svetinje i tisuće ubijenih. Očigledno je da Haaški sud prikirva zločine nad Srbima - rekao je patrijarh.

- Ovom presudom Tribunal je skinuo masku sa svoga lica i konačno pokazao da je u pitanju politički sud, lišen osnovnih pravnih i etičkih normi kome je cilj da krivce proglasi nevinima a nevne žrtve krivcima. Haaški sud je tom odlukom kompromitirao pravo i pravdu i potvrdio da nije utemeljen na pravnim normamam, već na interesima moćnika ovoga svijeta i vremena - rekao je patrijarh srpski Irinej danas na komemoraciji srpskim žrtvama ratova 90-ih godina u Sabornoj crkvi u Beogradu kojoj su između ostalih nazočili srpski primijer Ivica Dačić, ministar obrane Aleksandar Vučić i predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović.

Patrijarh je dodao kako "po logici haaškog suda nitko ne odgovara za 200.000 proganih, za spaljene srpske domove i svetinje i tisuće ubijenih.

- Očigledno je da Haaški sud prikirva zločine nad Srbima - rekao je patrijarh.

Komentara 27

Avatar Django
Django
14:33 25.11.2012.

- Ovom presudom Tribunal je skinuo masku sa svoga lica i konačno pokazao da je u pitanju politički sud ---------------------------------------- To da je Haaški sud politički sud, to smo znali od prvog dana, od kada su počeli progoniti one koji su se branili i goloruki borili za vlastiti opstanak. A što se maski tiče, ovom presudom se doista desilo da su neke maske definitivno pale. Tako da svi znamo na čemu smo. Bez bizantinskih smicalica i laganja u lice.

GE
generaly
14:44 25.11.2012.

Nevjerojatni su ovi Srbi. Svoje poraze nakon što izvedu agresiju prikazuju kao protjerivanje nevinih... jer nisu u stanju pogeldati istini u oči. Da su htjeli ostati, onda ne bi prvi popovi pobjegli iz svojih manastira, nego bi ostali i pozvalili svoj puk da ostane, kao što su to često činili katolički svećenici kroz povijest. Da su dočekati hrvatsku vojsku kao prijatelji, tako bi se bolje zaštitili i od različitih razbojnika.

OB
-obrisani-
14:27 25.11.2012.

Zanimljivo , naravno da je tragedija , kad su ljudi morali bjezati sa svojih ognjista , jos je vece tragedija da je ova ista crkva podrzavale sve oblike zlocina vojno-politickog vrha Srbije i paradrzavnih srbijanskih tvorevina. Zanimljivo da ta ista crkva i crkveno pravoslavno vodstvo nije se u stanju posipati pepelom i priznati vlastita zlodjela , izmedu ostalog i Albance su terorizirali desetljecima , pa onda memorandum , pa pokusaj uvodjenja Srboslavije , pa rat(zlocini u Vukovaru , Srebrenici , Sarajevu , ne ta crkva ne moze otvoriti usta protiv svojih zlocina i priznati da je njihov narod , narod sa najvecom zlocinackom energijom na ovom prostoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije