Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Baranji

Pas snimljen dok jede uginulog psa u skloništu u Belom Manastiru

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
12.04.2018.
u 17:44

Ministarstvo poljoprivrede smatra nedopustivim što Veterinarska stanica Beli Manastir nije zbrinula lešinu psa u vlastitom skloništu, momentalno i na adekvatan način. Veterinarska inspekcija upravo je na terenu i provodi mjere zatvaranja tog skloništa, izvijestili su iz Ministarstva

Jeziva snimka psa kako jede uginulog psa, koja je anonimno snimljena u Skloništu za životinje Beli Manastir i osvanula u javnosti, zgrozila je Hrvatsku. Veterinarska inspekcija danas je, stoga, stigla u Veterinarsku stanicu Beli Manastir, privatnu tvrtke u sklopu koje je i to sklonište. Uslijedila je, tako, i reakcija nadležnih.

- Ministarstvo poljoprivrede smatra nedopustivim što Veterinarska stanica Beli Manastir nije zbrinula lešinu psa u vlastitom skloništu, momentalno i na adekvatan način. Veterinarska inspekcija upravo je na terenu i provodi mjere zatvaranja tog skloništa. Zabranit će se daljnji prihvat pasa te izvršiti detaljna kontrola cjelokupnog rada skloništa, a uslijedit će i prekršajna prijava nadležnom sudu - odgovorili su nam iz Ministarstva poljoprivrede.

Osigurat će se, nastavljaju, dobrobit životinja, "a prema potrebi i izmještanje i zbrinjavanje svih preostalih pasa u druga skloništa".

U Veterinarskoj stanici Beli Manastir reakciju, pak, nismo uspjeli čuti.

- Gužva nam je, tu je inspekcija, direktor je zauzet, a mi ne možemo ništa reći – kratko su nam rekli u Veterinarskoj stanici. Voditelj je skloništa dr.vet.med. Miroslav Prebeg, no do njega jučer nismo uspjeli doći.

Na nogama je, pak, gradonačelnik Tomislav Rob, koji se u utorak zaputio u sklonište. Grad Beli Manastir, kao i niz općina, s tom veterinarskom stanicom ima četverogodišnji ugovor o zbrinjavanju životinja. Kapacitet je skloništa 40 do 50 pasa, no navodno ih je tamo i više od 80.

- Teško je ocijeniti koliki broj pasa trenutno zbrinjavaju. Tvrde da se o psima dobro brinu, no vjerujem kako uvjeti nisu vrhunski – kaže gradonačelnik. Nije to, pak, prva pritužba na sklonište posljednjih mjeseci.

- Još smo lani u listopadu pokušali doći do suvislog razgovora, jer u ugovoru imamo i 20 besplatnih kastracija životinja koje naši građani rijetko iskoriste. Tražili smo i podatke o broju pasa koji nisu trenutno čipirani i kastrirani, no nisu nam ih dostavili. Planiramo, naime, donijeti odluku o obveznoj kastraciji pasa – nastavlja Rob.

Cijene su zbrinjavanja pasa kod takvih koncesionara, inače, povisoke, a navodno u Baranji dosežu i 6000 kuna po psu. Postoji odnedavno i ideja o regionalnom azilu za pse, u kojem bi sve jedinice sudjelovale.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar arhaika
arhaika
04:13 13.04.2018.

uzasni, uzasni ljudi prema jadnim zivotinjama.

VA
Valsidal
09:38 18.04.2018.

https://www.vecernji.hr/vijesti/nisam-vlasnik-stanice-u-kojoj-je-pas-jeo-psa-1239565

Avatar raco
raco
08:52 13.04.2018.

na kraju se čovjek zapita, koji je uopće smisao tog i sličnih skloništa? Da se dodatno muče, zatvoreni i gladni? Pa daj ih onda barem sve humano eutanazirajte i bok. ovo nema smisla, spšavate ih s ulice da bi bili gladni, prljavi i zatvoreni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije