Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Napokon otkrivena prava istina o psećim godinama, evo što kažu stručnjaci

Brzina starenja pasa ovisi o više čimbenika, uključujući dob, kvalitetu prehrane i pasminu, navodi njemačka agencija za zaštitu životinja
21. ožujka 2018. u 11:46 3 komentara 22535 prikaza
Foto: Ivica Galović/Pixsell

Vlasnici pasa obično računaju da je jedna ljudska godina jednaka sedam psećih, ali tu nema pravila i proces starenja četveronožnog prijatelja ovisi, među ostalim, o njegovoj pasmini.

panika Razriješen je misterij iz Osijeka. Sumnjiva bijela tvar je - kuhinjska sol!

Brzina starenja pasa ovisi o više čimbenika, uključujući dob, kvalitetu prehrane i pasminu, navodi njemačka agencija za zaštitu životinja.

U pravilu su manji psi dugovječniji od većih, što znači da će malena čivava vjerojatno nadživjeti velikog dobermana.

Zato je važno početi davati ljubimcu hranu koja zadovoljava hranjive potrebe starijeg psa kada napuni šest godina, čak i ako su to samo 42 pseće godine prema standardnim izračunima.

Stariji psi imaju manju potrebu za energijom, što znači da bi iz obične pseće hrane mogli dobiti previše kalorija a time i višak kilograma.

Višak kilograma može ozbiljno naškoditi zdravlju pasa - od oštećenja zglobova, pojave karcinoma do skraćivanja životnog vijeka.

Odgovoran vlasnik psa pažljivo prati i prilagođava hranu životinji koja stari i ne daje joj svakodnevno istu hranu.

Poželjno je da razgovarate sa svojim psom 'Najbolji prijatelji' Zašto je poželjno razgovarati sa svojim psom Bačeni štenci Svjetski dan kastracije Trajna sterilizacija je jedina opcija za spas napuštenih životinja psi, kućni ljubimci (1) Mentalno zdravlje Službeno je: Kućni ljubimci pomažu ljudima s ozbiljnim psihičkim bolestima
f
OSOBNO ISKUSTVO
Kako mi je LUNA 2 spasila pripreme za vjenčanje najbolje prijateljice

A1 izdvaja za Vas

 • deda1234:

  O boze pozi nam... Cime se ovi "strucnjaci" bave i tko ih placa

 • Deleted user:

  Psi koji žive u normalnom okruženju, kojima se posveti svakodnevna pažnja, koji dnevno pojedu hrane ( težina psa u kg / 100 ) mogu živjeti puno više od onih što se zapostave i jedu što stignu. Isto je i sa ljudima.

 • Avatar octopus
  octopus:

  Mislim da je američki "standardni" izračun bolji. Oni račinaju prvu godinu 24, a svaku slijedeću x4 da bi usporedili sa ljudskim. Tako ispada da je moja foxićka doživjela 16,5 psećih po tom izračunu 86 ljudskih, a ne 115 po ovom (x7) gore.