Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preteška atrakcija

Pariške vlasti uklanjaju lokote ljubavi s Mosta umjetnosti

lokoti,Most umjetnosti,Pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
01.06.2015.
u 23:32

Da romantika zna biti teška pokazuje upravo ovaj francuski primjer jer su lokoti na mostu dosegnuli težinu od 45 tona pa se dio mosta urušio

Neki su se na pariškom Mostu umjetnosti (Pont des Arts), zaljubili, neki izrekli sudbonosno da, neki prvi put poljubili, a neki tek prošetali, no većina onih koji su ga posjetili odlučila je na njemu zaključati svoj lokot ljubavi a nakon toga, kako običaji nalažu, baciti ključ u rijeku.

I tako njih više stotina tisuća, gotovo milijun. Da i romantika zna biti teška pokazuje upravo ovaj francuski primjer jer su lokoti na mostu dosegnuli težinu od 45 tona pa se dio mosta urušio.

Kako do toga ne bi dolazilo i ubuduće, pariške gradske vlasti odlučile su ukloniti tzv. lokote ljubavi s tog zaštićenog spomenika kulture na rijeci Seini kako se most ne bi još više oštetio i kako se neki od prolaznika ne bi ozlijedili.

>>Lokoti ljubavi odsad i u perivoju Erdödy

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije