Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Papa zaglavio u liftu, oslobodili ga vatrogasci

Lift u kojem je ostao blokiran papa Franjo se u Vatikanu uobičajeno naziva “Siksto V.”, jer se u nj ulazi iz istoimenog kortila. To je zasigurno najrezerviraniji lift
01. rujna 2019. u 13:51 9 komentara 797 prikaza
Foto: ©MASSIMILIANO MIGLIORATO/IPA/PIXSELL

Oprostite mi zbog kašnjenja, ali je došlo do nezgode: ostao sam zatvoren u liftu 25 minuta, kazao je papa Franjo na početku nedjeljnog angelusa s prozora papinske palače na Trgu Sv. Petra. Istina njegov dolazak na prozor imao je zakašnjenje od 10 minuta, ali su hodočasnici već bili zabrinuti. Papa je kazao kako je pad strujnog napona doveo do blokade. Pozvani su vatrogasci koji su, kako je rekao Franjo, radili 20 minuta i lift je ponovno krenuo.

Papa Franjo UPOZORIO NA KRČENJE Zabrinuti Papa pozvao na molitvu za spas Amazonije

Papa se zahvalio vatrogascima i zamolio prisutne da im zaplješću.

Lift u kojem je ostao blokiran papa Franjo se u Vatikanu uobičajeno naziva “Siksto V.”, jer se u nj ulazi iz istoimenog kortila. To je zasigurno najrezerviraniji lift. Ide izravno do papinskog apartmana u koji papa Franjo nije otišao živjeti, već živi u hotelu Santa Marta u Vatikanu, ali ga upotrebljava nedjeljom kada s prozora drži angelus i u određenim službenim okolnostima.

Taj lift je mnogo više upotrebljavao papa Ivan Pavao II., posebno kada je bio bolestan. Tijekom angelusa papa Franjo je najavio kako će 5. listopada imenovati novih 13 kardinala. U srijedu papa Franjo ide u pohod Mozambiku, Madagaskaru i Mauricijusu.

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
 • Avatar Dalmatinka.
  Dalmatinka.:

  Budući da se na današnjoj misi govorilo o poniznosti, podjsetimo se da je Franjo dobar kršćanski uzor u tome i zahvaljujemo mu na putokazu...Bb

 • Malenkost:

  To je bila volja Bozija, mislim da je.

 • zhecko:

  Bruka ! Zar u tako velikoj zgradi nema dežurnog električara da iz strojare spusti kabinu do prizemlja ?!