Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikan

Papa: Tehnološki razvitak ne donosi samo dobro

papa Benedikt XVI.
17.04.2011.
u 14:30

Benedikt XVI. je tijekom svečane mise na Cvjetnicu govorio o znanstvenom i tehnološkom razvitku

VATIKAN – Znanstveni i tehnološki napredak nije uspio spasiti nas od prijetnji koje su se nadvile nad poviješću, rekao je Benedikt XVI. u homiliji tijekom svečane mise na Cvjetnicu na Trgu svetog Petra pred oko 50 tisuća vjernika, koji su mu čestitali 84. rođendan, koji je proslavio u subotu. Papa je kazao kako zajedno sa napretkom znanosti i tehnologije ne „raste samo dobro, već je i mogućnost zla povećana, a naš limit je ostao. Dovoljno je pomisliti na katastrofe koje su nas pogodile  proteklih mjeseci i nastavljaju nas pogađati“.

Benedikt XVI. kaže kako čovjek želi biti Bogom, podignuti se na njegovu razinu, jer svi izumi idu ka tome da se „dobiju krila kako bi se mogli uzdignuti i postati neovisnima, potpuno slobodnima kao što je Bog“. Čovjek je uspio stvoriti mnogo, sada „možemo i letjeti, možemo vidjeti se, slušati i govoriti međusobno s jedne na drugu stranu svijeta, ali gravitaciona sila koja nas vuče prema dolje je snažna“, kaže Papa, koji naglašava kako je učinjen veliki tehnološki napredak, ali samo „ako su naše ruke nevine i ako je naše srce čisto“ onda će on biti i napredak za čovječanstvo.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
17:22 17.04.2011.

Haha! Papa nas nanovo zabavlja!

JB
josip broz
22:30 18.04.2011.

17.04.2011. u 17:22h lschmidt je napisao/la: Haha! Papa nas nanovo zabavlja! ____________________ bilo je zabavno tebe sprdati, ali sada cak ni to vise nije

KO
kobidrugibio
07:12 18.04.2011.

super je reko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije