Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatikan

Papa liječnicima: Protivim se eutanaziji i umjetnoj oplodnji

papa u Londonu
Reuters
18.11.2010.
u 14:25

Papa još jednom poziva na zaštitu života od začeća do prirodne smrti jer se tako "poštuje dostojanstvo svakog ljudskog bića"

Umjetna oplodnja i eutanazija u suprotnosti su sa zdravstvenom pravdom, poručio je danas Benedikt XVI. sudionicima 25. međunarodne konferencije zdravstvenih djelatnika u Vatikanu. Papinu poruku zdravstvenim djelatnicima pročitao je državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone.

– Ranjavaju i u suprotnosti su sa zdravstvenom pravdom tehnike koje se odnose na tzv. reproduktivno zdravlje s upotrebom umjetne oplodnje koja dovodi i do uništenja embrija, kao i legalizirana eutanazija – poručio je papa i pozvao vlade i međunarodne institucije da se zauzmu za ta pitanja.

Papa još jednom poziva na zaštitu života od začeća do prirodne smrti jer se tako poštuje dostojanstvo svakog ljudskog bića i podsjeća da su temeljne etičke vrijednosti zajednička baština univerzalnog moraliteta i temelj demokratskog suživota.

Na koncu Benedikt XVI. kritizira i "farmakološki konzumerizam“. S jedne strane lijekovi, liječnik i kirurg postaju gotovo kultom za tjelesni izgled, a na drugoj strani postoje milijuni osoba koje nemaju ni osnovne lijekove i sredstva za liječenje.

Komentara 68

SI
sinaj
18:12 18.11.2010.

Svašta si nabrojao što već znam, al mi još uvijek mi nisi odgovorio da li je po Kuranu abortus dopušten?

RI
Riznica
23:02 20.11.2010.

O cemu ti pises, pa KURAN i Biblija se razlikuju kao nebo i zemlja, Ono sto KURAN prenosi to su poslanici koji su prenjeli vjeru kao uputu ljudima.. Pa da je Poslanik Muhammead a.s bio lazov zanijekao bi sve poslanike,e, kao sto su zidovi zanijekali Isusa, ali on ga je potvrdio..Bas onako kako kaze Isus u Ev po Ivanu da ce doci onaj ko ce ga potvrditi (Ivan 16:7) i da nece govoriti po svom nahodzenju, vec ono sto mu je objavljeno ( muslimani znaju da je KURAN Bozija rijec preko poslanika Muhammeda)... Nesto mi nisi odgovorila na koga po Biliji propok Izaija misli u (Izaija 29:12)..Sad mi reci zasto ste izabrali samo 4 od toliko Evandzelja, zasto ste odbacili na Nikejskom crkvenom saboru 354 god poslije Isusove smrti 5 knjiga koje ne zelite da uvrstite u u Novi zavjet i zasto set odbacili Ev po Barnabi koji je zivio u Isusovo vrijeme (zato sto sa tu govori o poslaniku po imenu Muhammed) ... Zasto uvijek kad se pronadzu neke nove skripte, prvo vatikan kontrolise (pa sta se krije, to od naroda ), cega se bojite ??? I poslije svih ovih dokaza neznam ko je zaludzen i slijepo vjeruje u svoje Misionare, bez da trazi sitinu sa kojom se doslli poslanici..Kako da vjerujem u Ev po Luka kad on sam kaze da n nije osobni ocevidac i da znanje koje je dobio preko svjedoka nisu rijeci Bozije rijecima \"KAO STO I JA ISPITAVSI I SVATIVSI SVE OD POCETKA , PO REDU PISATI , CESTITI TEOFILE\" DALI POLSIJE OVIH RIJECI JOS VJERUJES DA JE TO bOZIJA RIJEC ?? Sto se tice Biblije ako mi nevjerujes odnesu svoju u Englesku, Njemacku, Austarilju pa ces se uvjeriti da ni jedna nije ista ... Historija je nazalost pokazala da je Biblija vremenom pretrpjela stanovite izmjene . Recimo samo Reader s Digest je skratio Stari Zavjet oko 50% i Novi Zavjet za oko 25%..U bliskoj proslosti, krscanski teolozi se zeljeli kastrirati Bbiliju itd itd ...Vjeruj mogao bi ti pisati o tome dosta a ti sve ovo mozes povjerovati pa ces vidjeti ko je zaludzen !\" Sa postovanjem !!

SI
sinaj
17:00 18.11.2010.

pegaz je napisao/la: Zalažem se za eutanaziju i za umjetnu oplodnju. (Upravo zato jer se na taj način \"štuje dostojanstvo svakog ljudskog bića\".) _______________________________________________________ Dobro, želim ti da te netko ispoštuje na takav način, možda ćeš onda shvatit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije