Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u vatikanskim vrtovima

Papa Franjo predvodio krunicu za završetak pandemije koronavirusa

Foto: Vatikan News
1/5
30.05.2020.
u 19:09

A, u nedjelju na Dohovu, papa Franjo će prvi puta nakon karantene od točno 78 dana sa svoga prozora na Trgu sv. Petra održati molitvu Kraljice Nebeske (Regina Caeli).

Papa Franjo predvodio je s početkom u 17,30 sati u subotu iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima, povezan s oko 40 marijanskih svetišta u cijelom svijetu, molitvu krunice za završetak pandemije koronavirusa. „Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom“ (usp Dj 1, 14), tema je molitve, koju je pokrenulo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije. Franjo je pred Mariju, Djevicu i Majku, stavio brojne brige i boli čovječanstva, koje je otežala pandemija koronavirusa.

U molitvi se sudjelovale osobe koje je pandemija pogidila na neki način: liječnik i medicinska sestra, kao predstavnici zdravstvenoga osoblja koje je u bolnicama na prvoj crti u borbi protiv virusa; zatim osoba koja je preboljela bolest Covid-19 i ozdravila te osoba koja je izgubila člana obitelji, zatim svećenik, bolnički kapelan, te časna sestra-medicinska sestra, u ime svih svećenika i posvećenih osoba koje su uz one koji trpe zbog te bolesti; te ljekarnik i novinarka u ime svih osoba koje su i u vrijeme pandemije nastavile raditi služeći drugima; zatim volonter, pripadnik Civilne zaštite, s obitelji u ime svih koji su se nesebično zauzeli u toj zdravstvenoj krizi, te u ime cijeloga svijeta volonterstva; kao i mlada obitelj kojoj se, upravo u ovom razdoblju, rodilo dijete, znak nade i pobjede života nad smrću.

Molitvu krunice je zaključio papa Franjo zazivajući “Mariju, utješiteljicu ožalošćenih, da zagrli svu svoju djecu koja pati i ostvari da Milosrdni Otac intervenira sa svojom svemogućom rukom i oslobodi nas ove užasne pandemije kako bi život mogao ponovno s radošću nastaviti svoj svakodnevni put. Povjeravamo se Tebi, koja sjajiš nad našim hodom kao znak spasenja i nade, o milostiva, o slatka Djevico Marijo”.

Taj izvanredni događaj organiziran je u svrhu zaziva pomoći pred pandemijom koja je do sada u svijetu odnijela više od 360.000 života i zarazila gotovo šest milijuna ljudi. S Vatikanskim vrtovima bila su povezana mnoga svjetska marijanska svetišta (Lourdes, Fatima, San Giovanni Rotondo, Pompei, Częstochowa, svetište Bezgrješnoga začeća u Washingtonu, iz Afrike svetište u Nigeriji, u Obali Bjelokosti, iz Južne Amerike svetište Naše Gospe od Guadalupe u Meksiku, Chiquinquira u Kolumbiji, te Luján i Milagro u Argentini. To su samo neka, najpoznatija, svetišta kolja su bila povezana s Vatikanom.

Molitva krunice za zaustavljanje virusa krune (korona). Ovoga puta tijekom molitve krunice u Lurdskoj spilji Vatikanskih vrtova, koju je dao izgraditi Lav XIII. (papa od 1878.-1903.), bilo je prisutno više osoba, a među kojima i pool novinara akreditiranih pri Svetoj Stolici. Sjećamo se Papine molitve 27. ožujka za zaustavljanje pandemije na sugestivno praznom Trgu sv. Petra, pod kišom, a koju su pratili milijuni osoba iz cijeloga svijeta.

Molitva krunice iz Vatikanskih vrtova ipak je u boljoj situaciji od one prije par mjeseci. A, u nedjelju na Dohovu, papa Franjo će prvi puta nakon karantene od točno 78 dana sa svoga prozora na Trgu sv. Petra održati molitvu Kraljice Nebeske (Regina Caeli). Prethodno, u 10 sati, papa Franjo će predvoditi misu iz kapele Presvetog Sakramenta u bazilici Sv. Petra.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
09:27 31.05.2020.

e pape, i ti si se 'nasukao' na koronu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije