Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moralesov poklon

Papa je raspelo sa srpom i čekićem ostavio Gospi u Boliviji

PAPA FRANJO
Reuters/PIXSELL
11.07.2015.
u 10:33

Na koncu mise Papa je predao Djevici Copacabane, zaštitnici Bolivije, dva dara koja mu je u srijedu darovao Evo Morales

Papa Franjo, prije negoli je napustio Boliviju da bi otišao u Paragvaj, posljednju etapu svoga pohoda Južnoj Americi, ostavio je raspelo u obliku srpa u čekića, kao i ogrlicu s medaljom na kojem je slika toga raspela, a što mu je darovao bolivijski predsjednik Evo Morales, kod nogu kipića Gospe u Boliviji.

Ured za tisak Svete Stolice obznanio je tu informaciju. Podsjetimo i da je raspelo u obliku srpa i čekića navodno nacrtao otac Luis Espinal, isusovac ubijen 1980. u Boliviji jer je branio siromahe. Papa Franjo je predvodio misu u privatnoj kapeli umirovljenog nadbiskupa  grada Santa Cruz de la Sierra. Na koncu mise Papa je predao Djevici Copacabane, zaštitnici Bolivije, dva dara koja mu je u srijedu darovao Evo Morales. U priopćenju se dodaje kako je papa Franjo ostavljao darove uz riječi: "Gospodin predsjednik nacije je s toplom gestom imao obzira ponuditi mi odličja u ime bolivijskog naroda. Zahvaljujem na naklonosti bolivijskog naroda i zahvaljujem na toj uglađenosti, na toj obzirnosti, gospodinu predsjedniku. Htio bih ostaviti ta odličja zaštitnici Bolivije, Majci te časne nacije, kako bi se uvijek sjetila svog naroda i Bolivije, od svetišta gdje bih htio da budu, neka se sjeti Petrova nasljednika i cijele Crkve, i neka ih zaštiti od Bolivije“.

Papa u Paragvaju

Papa Franjo je zaključio molitvom: "Majko Bolivije, Majko Spasitelja i Majko naša, Ti, Kraljica Bolivije, s visine tvoga svetišta  Copacabane obrati pažnju molitvama i potrebama tvoje djece, posebno onima najsiromašnijih i napuštenih, te ih zaštiti. Primi kao znak štovanja iz srca Bolivije i kao moju sinovsku ljubav simbole bliskosti i ljubavi, u ime bolivijskog naroda, koje mi je sa srdačnom ljubavlju poklonio velikodušni gospodin predsjednik Evo Morales Ayma u povodu ovog apostolskog putovanja koji je povjerio tvome zagovoru. Molim Te da ta priznanja, koja ostavljam tu u Boliviji pod tvojim nogama, i koji podsjećaju na častan let kondora nebom Andi, i komemoraciju žrtvovanja oca Luisa Espinala, budu emblemom vječne ljubavi i ustrajne ljubavi bolivijskog naroda prema tvojoj brižnoj i snažnoj nježnosti. U ovom trenutku stavljam u tvoje srce moje molitve za sve zahtjeve tvoje djece koje sam primio ovih dana, toliko, Majko: preklinjem te da ih poslušaš. Podaj njima tvoj dah i tvoju zaštitu, iskaži cijeloj Boliviji tvoju nježnost žene i majke Božje“, stoji u priopćenju ureda za tisak Svete Stolice.

Ta misa u kapeli umirovljenog nadbiskupa  grada Santa Cruz de la Sierra održana je 10. srpnja. Papa Franjo se danas nalazi u Paragvaju odakle će se 13. srpnja vratiti u Rim.

>>Morales poklonio Papi raspelo u obliku srpa i čekića

Komentara 15

DU
Deleted user
12:00 11.07.2015.

Srp i cekic... simbol pod kojim je pobijeno 100 milijuna ljudi u 20st. Koja uvreda... Bez obzira sto je novi papa ljevicar ovo je ipak malo previse i za njega.

BK
B Kosa
11:42 11.07.2015.

To je Morales trebao dati putinu ili kastru, a ne papi

Avatar jebb
jebb
11:29 11.07.2015.

Sudeci po izrazu lica, papa Franjo nije bio bas odusevljen poklonom! Nije ni cudo sto ga nije htio ponijeti sa sobom u Rim. Evo Morales i Luis Espinal, oba marksisti, vasem marksistickom raspelu je mjesto u vasim uredima, a ne u Vatikanu. Neka Evo Morales proba razveseliti predsjednika neke islamske drzave poklonom karikature Muhameda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije