Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema potvrde

Panamski diplomat: Predsjednik Venezuele Hugo Chavez je umro

chavez (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
28.02.2013.
u 07:17

Cochez je za izjavio da je kod Chaveza moždana smrt nastupila još 30. prosinca prošle godine, a da je smrt službeno proglašena prije četiri dana, kada su Chavezove kćeri od liječnika zatražile da ga isključe s aparata za održavanje života.

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez klinički je mrtav već gotovo dva mjeseca. Tako barem tvrdi Guillermo Cochez, bivši veleposlanik Paname u Organizaciji američkih država (OAS).

Cochez je za kolumbijsku televiziju NTN24 izjavio da je kod Chaveza moždana smrt nastupila još 30. prosinca prošle godine, a da je smrt službeno proglašena prije četiri dana, kada su Chavezove kćeri od liječnika zatražile da ga isključe s aparata za održavanje života.

Cochez je dodao da je Chavez prošlog tjedna prevezen iz Havane u Caracas kako mu na Kubi ne bi bili isključeni aparati za održavanje života. A nedavno objavljena fotografija Chaveza s kćerima, tvrdi panamski diplomat, je lažna.

- Ako misle da lažem, neka dokažu suprotno i pokažu Chaveza živog - zaključio je bivši veleposlanik.

Službene potvrde o Chavezovoj smrti još nema. Iz ministarstva vanjskih poslova Venezuele priopćeno je da su tvrdnje o smrti netočne, a od svjetskih medija osim CNN-ove podružnice u Čileu nitko nije objavio ovu vijest.

Podsjetimo, venezuelski predsjednik, prema izvještavanju svjetskih medija, bio je u umjetnoj komi u havanskoj bolnici nakon novih zdravstvenih komplikacija poslije posljednje operacije raka.

Chavez je 11. prosinca četvrti put operiran na Kubi, nakon čega je patio od respiratorne infekcije na koju su liječnici upozorili kao moguću posljedicu nakon operacije.

>>Chavez u komi, na životu ga održavaju aparati?

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
09:26 28.02.2013.

- Odlična fotografija

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
16:43 28.02.2013.

I da se danas održe novi izbori u Venezueli, Chavezov bi nasljednik Nicholas Maduro pobijedio s 51,5% glasova, dok bi oporbeni čelnik Henrique Caprilles dobio oko 40% glasova i s potporom desetak oporbenih stranaka. Chavezovi socijalisti su postali snažna tvrđava kao i Putinova Jedinstvena Rusija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije