Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedjeljom u dva

Paladino: Bio sam u partiji i ničega se ne sramim, ponosan sam

Josip Paladino
screenshot HRT
08.04.2018.
u 14:36

Paladino je rekao, kada govorimo o zdravstvenom sustavu, da bi on trebao biti mnogo bolji i kvalitetniji

KBC Zagreb donio je odluku da neurokirurgu Josipu Paladinu neće produžiti ugovor o radu nakon što mu je, nakon umirovljenja, istekao šestomjesečni ugovor o radu na četiri sata. Iz bolnice je priopćeno kako ravnatelj KBC-a neće produljiti ugovor temeljem planova za funkcioniranje Klinike za neurokirurgiju. Josip Paladino gostovao je u emisiji ''Nedjeljom u dva'' na HRT-u.

"U zadnjih godinu dana odradio sam 350 operacija. Zadnja tri dana uspio sam napraviti 6 ili 7 operacija koje su čekale. Meni nije teško raditi", dodao je.

"Vidio sam kolege koji su izišli iz operacije i nisu se vratili. To je stvar čovjeka. Kada govorite o zdravstvenom sustavu, on bi trebao biti mnogo bolji i kvalitetniji. Mi smo negdje u dalekom socijalizmu odredili dobne granice, za sve jednako", rekao je.

"Meni je operacijska dvorana mjesto gdje se mogu odmoriti", rekao je. 

"Gospodine Stankoviću, ja sam tu samo zbog dva razloga: Jedan su moji pacijenti, drugi su moji kolege. Mladi liječnici zapravo itekako koriste znanje nekoga tko im može doći pomoći, stajati im iza leđa", rekao je.

"Zadnju sam svoju vrlo složenu operaciju odradio, još uvijek sam koristan svojim pacijentima, vezan sam za generaciju mladih neurokirurga koja se odgojila zadnjih desetljeća u hrvatskom zdravstvu", dodao je.

"Cijeli život radim u stresu, pod pritiskom", rekao je Paladino na pitanje bi li se ponovo vratio na Rebro. "Živio sam zbog svojeg posla i svojih pacijenata", kazao je.

Pojavile su se razne informacije o vašem budućem radu, rekao je Stanković te ga pitao o njegovim budućim planovima.

"Dužan sam izreći iskrenu zahvalu svima koji su se javili. U ovom trenutku zadnjih šest mjeseci imam ambulantu u bolnici Sveta Katarina. Ja nisam važan. Bitni su pacijenti. Ja se ovog trenutka osjećam kao čovjek u čamcu koji gleda kako se ljudi tope, a ne mogu im pomoći. Ne znam gdje ću nastaviti raditi. Vidjet ću kakve su mogućnosti. Želio bih učiniti nešto za pacijente. Moje je poslanje da s ovih deset prstiju nešto napravim, nekome spasim život", rekao je.

"Što ako je moje žrtvovanje potrebno da bi se spasilo druge živote? Onda ja moram biti taj koji će reći: A tko sam ja? Zašto čuvati svoju guzicu?" rekao je Paladino.

"Danas sam tužan. Nema plakanja u ovoj emisiji. Mi oduzimamo pacijentu nešto što je potrebno. Ne znam može li se negdje drugdje na svijetu vidjeti gluplji sustav", rekao je Paladino dodajući da ovdje postoje pojedinci koji su nacionalno blago, a mi smo ih poslali u svijet.

Sustav je zastario i krajnje je vrijeme da ga mijenjamo za dobrobit naše djece, istaknuo je Paladino.

"I dandanas neki su moji kolege voljni kazati tu riječ komunjara. Ja sam bio u partiji, radio sam kao član tadašnje partije i ničega se ne sramim, dapače, ponosan sam jer sam sve što sam mogao napravio na korist svog naroda, svoje bolnice i svojih ljudi", rekao je Paladino.

Josip Paladino
1/6

Komentara 204

GU
Gustirna
15:18 08.04.2018.

Pa zar bi udbotalibanski mediji digli ovoliku galamu da nisi bio clan genocidne koljecke jugokomunisticke partije...i jos si ponosan sto je tvoja partija pobila 500 tisuca hrvata....bravo doktore...da se neki doktor tvoje extra kvakitete hvali da je hio clan ustasaa crvena gamad bi mu svejedno oderala kozu i ne bi trazila da ga se ne "penzionise"...a nije te slucjno pozvao vas acika u emisiju...sve je udba isplanirala...

JU
juma
16:12 08.04.2018.

Po tome koliko si u medijima ne bi nikad ni pomislio kako nisi bio clan partije. Svi ste vi i dan danas odlicno umrezeni i pomazete jedni drugima, dok mi putujemo put Irske i Njemacke.

Avatar Django
Django
15:12 08.04.2018.

Ovo već postaje degutantno. Ili po purgerski - za zbljuvati se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije